15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Boto objasnio što znače njegov i Coppitellijev cilj nove sezone – ‘kompetitivnost i razvoj’!

2 min read
Ponavljao je Coppitelli konstrukciju 'kompetitivnost', da bi Boto objasnio što pod tim podrazumijeva...

Ima dva dana kako se novi trener predstavio na Opus Areni. Istina, NK Osijek je ispunio ‘kroniku’ posljednjih dana, malo se skrenula pozornost s lika i djela Federica Coppitellija, ali valja nam vratiti fokus na ono što ćemo gledati na travnjaku od nove sezone. Naime, nov trener, talijanski stručnjak, predstavljen je u Osijeku u srijedu. Trofejni trener talijanske Primavere, juniorske lige najvišeg ranga, nije precizno odgovorio niti u jednom trenutku na pitanje ciljeva Osijeka u novoj sezoni. Pod precizno podrazumjevamo ‘mjesto’. Govorio je o kompetitivnosti i razvoju mladih igrača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Zanima me razvoj mladih igrača i što veća kompetitivnost, zbog toga sam se odlučio za Federica. Želimo još više iskoristiti potencijal kojega imamo. Najvažnije su karakteristike koje sam tražio pri ovom izboru su rad, ambicija i sposobnost stvaranja novih igrača i sve sam ih pronašao kod gospodina Coppitellija – rekao je sportski direktor NK Osijek Jose Boto na predstavljanju novog trenera, pratio sve izjavom i Coppitelli…

– Moj princip i koncept cijeloga stožera bazira se na dvije osnovne stvari, to su ambicija i rad. Sve je kod mene dosad bilo zasnovano na upornom i marljivom radu i razvijanju mladih igrača, ali i ostvarenju željenih rezultata, tako da želim to primijeniti i ovdje… – ustvrdio je i novi trener, suočio se s pitanjem u kojem je tražena konkretizacija odgovora…

Ponavljao je Coppitelli konstrukciju ‘kompetitivnost’, da bi Boto objasnio što pod tim podrazumijeva…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Što želimo kada kažemo kompetitivnost… Više bih volio da je Osijek na četvrtom mjestu s pet bodova zaostatka za prvom momčadi, nego da je drugi s dvadeset bodova zaostatka. Eto, to želim – kazao je sportski direktor NK Osijek Jose Boto.

Pojednostavljeno, nije možda ključan plasman, nego strast i borba. Jer, sjeća se vaš autor da su bile bolje neke sezone kada se Osijek borio za opstanak nego kada je bio miran u sredini ljestvice. Uvijek je veća ‘frka’ i strast bila kada se borio ili za gore ili za dole. A sklad i mir u sredini nikoga ne zanimaju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)