15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Na osječkoj Glavnoj tržnici dodijeljeni certifikati “Proizvodi hrvatskog seljaka”

2 min read
Certifikate je, uime Grada Osijeka, dodijelio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

U prostorima Glavne tržnice u Osijeku, na Trgu Ljudevita Gaja, ponovno su dodijeljeni certifikat i oznaka „Proizvodi hrvatskog seljaka“ koji se dodjeljuju poljoprivrednicima na području Slavonije i Baranje koji svoje proizvode prodaju na javnim tržnicama. Certifikat se dodjeljuje u okviru projekta pod nazivom „Certificiranje seljačkih tržnica“ kojeg provodi Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s Gradom Osijekom i Udrugom hrvatskih tržnica.

Certifikati će se isticati na vidljivom mjestu kako bi kupci prepoznali proizvode uzgojene od strane lokalnih poljoprivrednika, a sve s ciljem poticanja kupnje kvalitetnih, svježih i lokalno uzgojenih proizvoda.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Certifikate je, uime Grada Osijeka, dodijelio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

„Drago mi je da smo danas, šesnaesti put zaredom, ovdje na glavnoj osječkoj tržnici kako bismo podijelili certifikate „Proizvodi hrvatskoga seljaka“ koji se dodjeljuju našim proizvođačima u okolici Osijeka, a isto tako s područja cijele Slavonije i Baranje, a sve u okviru projekta koji provodi Tržnica u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Osijekom koji se zove „Certificiranje seljačkih tržnica“. Ovime podupiremo rast i razvoj naših malih, autohtonih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a s druge strane doprinosimo ubrzavanju dolazak proizvoda do naših sugrađana. Naglasio bih da je obnova ove tržnice strateški projekt Grada Osijeka, u sklopu Strategije razvoja Urbane aglomeracije gdje ćemo u projektnu dokumentaciju uložiti nekih 5,3 milijuna eura u sljedećem razdoblju, a uz samu tržnicu uredit ćemo i okolni prostor oko same tržnice.“, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

„Ovim certifikatom želimo istaknuti ona poljoprivredna gospodarstva koja svoje proizvode, na lokalnoj razini Slavonije i Baranje, plasiraju upravo na osječkim tržnicama, a ti certifikati su istaknuti na klupama proizvođača. Na taj način želimo našim posjetiteljima omogućiti da imaju mogućnost kupovati kod izravnih proizvođača, gdje su kratki lanci opskrbe te da kupuju svježe, domaće, lokalno i da na taj način podržavaju razvoj poljoprivrednih gospodarstava, ali isto tako i domaće proizvodnje. Mi želimo na ovaj način istaknuti naše proizvođače i promovirati ih. Zaista treba ustrajati da imamo i održimo što više proizvođača koji ovdje svakodnevno nude svoje bogate proizvode.“, zaključila je Ivana Davidović, direktorica Tržnice d.o.o. Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Tekst i foto: Grad Osijek

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA