16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Najnovija lista najboljih svjetskih sveučilišta kaže – I mi smo na njoj!

1 min read
Na ljestvici su još Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci te Sveučilište u Splitu, a sva tri su na zbirnoj poziciji...

Hrvatska sveučilišta, riječko, splitsko, zagrebačko i osječko, na novoj su svjetskoj ljestvici najboljih 1.500 sveučilišta za 2025. godinu, doznaje i piše portal Srednja.hr, navodeći kako je riječ o rang-listi britanske analitičke kompanije Quacquarelli Symonds. Dakle, QS World University Ranking za 2025., kaže da su među prvih 1.500 na svijeti i naši. Najbolje rangirano je Sveučilište u Zagrebu koje se nalazi na zbirnoj poziciji od od 651. do 660. mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Na ljestvici su još Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci te Sveučilište u Splitu, a sva tri su na zbirnoj poziciji između 1.201 i 1.400 mjesta, dodaje portal Srednja.hr.

Kriteriji za rangiranje ove godine su bili, dodaje portal, akademska reputacija, reputacija poslodavca, omjer studenata i nastavnog osoblja, znanstveni citati po sastavnici, udio inozemnog nastavnog osoblja, udio inozemnih studenata, uključenost u međunarodne istraživačke mreže, ishodi zapošljavanja te održivost.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)