15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na raskrižju Gundulićeve i Županijske ‘prva zora sviće’! Eljuga: “Trudit ćemo se to ranije završiti”

2 min read
Ali, drugačije nije moglo. U sklopu projekta Osijek 4 na red je stiglo i to raskrižje, a Vodovod je odabrao najbezbolnije razdoblje, ljeto.

Otrvorit će se 31. srpnja. Ili ranije, dozvole li prilike, vrijeme i radovi, dinamika… Uglavnom, od jučer je za sav promet zatvoreno raskrižje Gundulićeve i Županijske ulice, zacijelo prometno sjecište i prometna sredina grada, možda najvažniji koridor. Ali, drugačije nije moglo. U sklopu projekta Osijek 4 na red je stiglo i to raskrižje, a Vodovod je odabrao najbezbolnije razdoblje, ljeto. Sve u uvjerenju da je ionako u tom trenutku manje ljudi u gradu, manja potreba za prometnim pravcima. Dakle, da ponovimo još jednom, promet Gundulićevom od Radićeve do Županijske ulice i Županijskom do raskrižja s Gundulićevom – O.K. je, ali do dovršetkq radova to su slijepe ulice, tu promet staje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Predsjednik uprave Vodovoda zamolio je građane za razumijevanje, jer odabrano je najbolje razdoblje da se riješi taj najdelikatiniji dio. I žurit će. – Budući da se iskopi moraju raditi na velikoj dubini, morali smo zatvoriti ovo raskrižje za sav promet do 31. srpnja. Budu li nam dopustili vremenski uvjeti i bude li sve kako želimo, trudit ćemo se radove ranije završiti. To nam je svima u interesu. Riječ je, znamo, o iznimno važnom raskrižju. Zahvalio bih svim sugrađanima i onima koji dolaze i prolaze Osijekom na razumijevanju i strpljenju. Također, molio bih ih da poštuju prometnu regulaciju – rekao je Marko Eljuga.

Zatvaranje ovog raskrižja opteretit će Reisnerovu, Ružinu, zacijelo i obilaznicu, uz Ružinu i Hrvatske Republike. Cijela ova priča je na testu ovo jutro i u vrijeme povratka s posla, ali drugačije nije moglo. Iz Vodovoda mole i da se ne parkira u zonama radova, da ne bi i to još više otežalo prometovanje. Inače, sve ovo javljeno je i Google Mapsu, tako da će ‘online navigacija’ tog servisa predvidjeti radove i usmjeravati vozače na alternativne pravce.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


A zašto sve to? Zahvaljujući projektu Osijek 4 dobit ćemo oko 28 kilometara nove i rekonstruirane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a gubici vode smanjit će se za četvrtinu. Bolju uslugu imat će oko 7.500 domaćinstava, a dobit će i daljinsko očitanje vodomjera. EU sufinancira 80% i sredstva se moraju iskoristiti ‘sad’ il’ nikad’. Obavljen je već veliki dio, Vukovarska Krežmina, Stepinčeva,…, radi se u Retfali, Višnjevcu…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustarcija)