15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH u Osijeku odustao o kaznenog progona Luke Modrića!

2 min read
Modrić je tada rekao da je pogrešno interpretiran njegov prvi iskaz, da je govorio o stvarima u koje se najbolje ne razumije, kao i da je bio umoran.

Državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama. Umjesto dopunskoga ispitivanja zbog optužbi za davanje lažnoga iskaza, kao i dizanja nove, treće optužnice, Državno odvjetništvo odustalo je od Modrićeva progona, doznaje i piše Jutarnji list.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zbog optužbi za lažno svjedočenje, DORH je dva puta dizao optužnice protiv Modrića i Dejana Lovrena, a oba puta su iste odbačene. Odbacili su iz zagrebački sudovi. Lovrenova je odbačena još i ranije, a Modrićev slučaj, zbog drugačije odluke zagrebačkoga Općinskoga kaznenoga suda bio je vraćen osječkom Općinskom tužiteljstvu. Trebali su ponovno ispitati Modrića i podignuti novu optužnicu. Imali su za to rok od tri mjeseca. Ali, osječko tužiteljstvo zaključilo je da nova, sada već treća optužnica protiv Modrića nema smisla, jer bila bi ponovno odbačena, piše Jutarnji list.

Obavijestili su iz Osijeka zagrebački Općinski kazneni sud kako neće provesti dopunsko ispitivanje nego odbaciti kaznenu prijavu i staviti ‘točku’ na kazneni progon. Naime, Lovren od ’18. godine ima pravomoćno odbačenu optužnicu, ponovno podizanje bi kršilo pravo, a kako je kod Modrića istovjetan slučaj, Osijek je odbacio Modrićevu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Inače, obojica su ’17. godina svjedočila na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku, a iskazi su bili povoljniji za Mamića nego prije toga u USKOK-ovoj istrazi. Modrić je tada rekao da je pogrešno interpretiran njegov prvi iskaz, da je govorio o stvarima u koje se najbolje ne razumije, kao i da je bio umoran.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)