16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Rumunj od kartona napravio poljske tablice i vozio se Slavonijom…

2 min read
Kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom je potvrđena sumnja da je na kartonu ispisao brojčane i slovne oznake te ih postavio na mjesto predviđeno za registracijske oznake i koristio kao prave u prometu.

To nigdje ne piše, ali sve su prilike da je i opet slavonska policija uhvatila ‘wannabe krijumčare’, a prije nego su u vozilo ‘utrpali putnike’, jer ponovno su to tehnički neispravna vozila, strani državljani i automobili iz ‘treće zemlje’. Ali, kako je Al Capone ‘pao’ zbog poreza, tako i ovi zbog tehničkih nedostataka na vozilima…

– U nastavku pojačanih nadzora prometa policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su iz prometa isključili dva vozila zbog težih tehničkih nedostataka – objavila je policija, a sada sijeli ‘zabavni dio’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Dana 4. srpnja, oko 13 sati, na državnoj cesti D-51 (novogradiško područje), kontrolirali su osobni automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji rumunjski državljanin, a s kojim se u unutrašnjosti nalazila dva putnika koji tijekom vožnje nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve.

– Na prednjoj i stražnjoj strani vozila postavljene su papirnate ručno ispisane registracijske pločice. Zbog uočenih nedostataka na vozilu policijski službenici su isti uputili na izvanredni tehnički pregled, kojom prilikom je u stanici za tehnički pregled utvrđen teži tehnički nedostatak te je vozilo isključeno iz prometa. Policijski službenici su navedenu trojicu prekršajno sankcionirali zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom je potvrđena sumnja da je na kartonu ispisao brojčane i slovne oznake te ih postavio na mjesto predviđeno za registracijske oznake i koristio kao prave u prometu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.

– Nadalje, u Brodskom Stupniku, dana 4. srpnja, u 2.45 sati, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil čeških nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 41-godišnji ukrajinski državljanin te pritom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.

– Zbog sumnje u tehničku ispravnost automobila u stanici za tehnički pregled vozila obavljen je izvanredni pregled gdje je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno te je isključeno iz prometa zbog opasnih nedostataka, a vozač prekršajno sankcioniran – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)