15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

WimbleDonna: Osječanka je u polufinalu! Prvi puta je u polufinalu Grand slama…

1 min read
- Sun me gurnla do samih granica mojih mogućnosti. Imala sam osjećaj da umirem u prva dva seta, ali sam si stalno ponavljala da se nastavim boriti i kako će moja prilika doći - rekla je nakon meča vidno emotivna Osječanka Donna Vekić.

Osječka i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić prvi puta je u polufinalu Wimbledona, prvi puta u polufinalu nekog ‘grand slama’, a nakon što je u četvrtfinalu svladala novozelandsku kvalifikanticu Lulu Sun sa 5-7, 6-4, 6-1. Sve je bilo gotovo za dva sata i šest minuta neizvjesnog meča, napose u prva dva seta. A kada je Vekić poravnala na 1-1, Sun je ostala bez snage i energije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U trećem setu Vekić je osvojila prvih 13 poena, stigla do prednosti od 3-0, a onda je napravila još jedan ‘break’ za 4-0. Servirala je za 5-0 i tada je bilo gotovo.

– Sun me gurnla do samih granica mojih mogućnosti. Imala sam osjećaj da umirem u prva dva seta, ali sam si stalno ponavljala da se nastavim boriti i kako će moja prilika doći – rekla je nakon meča vidno emotivna Osječanka Donna Vekić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Poslije Ive Majoli, Donna je postala treća hrvatska tenisačica koja je stigla do polufinala na nekom ‘grand slamu’. Vekić će u polufinalu igrati protiv pobjednice susreta između Talijanke Jasmine Paolini i Amerikanke Emme Navarro.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Foto: Grad Osijek (arhiva, screenshot)