15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HZZO upozorava da je u tijeku kibernetički napad i da možda dobijete lažni mail namijenjen prevari…

1 min read
- Upozoravamo građane da mailovi koje zaprime s adrese podataka.zastita@hzzo.hr nemaju veze s HZZO-om kao i da HZZO obavijesti sličnog sadržaja šalje isključivo putem sustava e-Građani.

– Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je danas, 11. srpnja, dobio saznanje kako je u tijeku tzv. „spoofing” napad – vrsta kibernetičkog napada kojim se napadači lažno predstavljaju kao HZZO s ciljem provedbe pripremnih radnji radi počinjenja kaznenog djela prijevare – objavili su iz HZZO-a, dodajući…

– Upozoravamo građane da mailovi koje zaprime s adrese podataka.zastita@hzzo.hr nemaju veze s HZZO-om kao i da HZZO obavijesti sličnog sadržaja šalje isključivo putem sustava e-Građani.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Molimo građane da izbrišu mailove zaprimljene sa spomenute, u našem sustavu nepostojeće adrese, da na poruku ne odgovaraju niti da otvaraju privitke.

– U slučaju da je došlo do incidenta i nastanka štete za primatelje poruke, upućujemo građane da incident prijave MUP-u i nacionalnom CERT-u https://www.cert.hr/onama/kontakt/.

Foto: Pixabay (ilustracija)