15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tri vozača napustila mjesto prometne, sva tri umirovljenici…

2 min read
Trojici vozača koji su napustili mjesto događaja, osim propisanih sankcija za prekršaje koje su počinili i uzrokovanje prometne nesreće, za napuštanje mjesta događaja prometne nesreće s materijalnom štetom slijede i novčane kazne od najmanje 390 eura, 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom i 3 negativna prekršajna boda - zaključuje se.

– U srijedu, 10. srpnja 2024. godine je na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano 5 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 3 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće s ozlijeđenima su 2 sudionika u prometu lako ozlijeđena, a u sve 3 prometne nesreće s materijalnom štetom su počinitelji napustili mjesto događaja prometne nesreće – javlja policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Lako ozlijeđene osobe su bile 61-godišnji biciklista koji je oko 17,40 sati upravljao biciklom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 1,17 g/kg dionicom ceste između Cabune i Žubrice i nastradao u slijetanju vozilom s ceste i 27-godišnja vozačica osobnog automobila koja je uzrokovala bočni sudar u Gradini. Oko 18,35 sati je ta vozačica započela sa skretanjem u lijevo na putni most, a da se nije uvjerila da tu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, u trenutku kada je radnju pretjecanja već započeo osobni automobil, uslijed čega je došlo do udara prednjim dijelovima vozila.

– Prometne nesreće s materijalnom štetom su se dogodile u Cabuni i 2 na parkiralištima u Slatini i Virovitici. U 10,30 sati je mjesto događaja prometne nesreće na parkiralištu na Trgu R. Boškovića u Slatini, nakon što je udario u parkirano vozilo napustio 83-godišnji vozač osobnog automobila, a oko 09 sati je na parkiralištu prilaznog kolnika Općoj bolnici Virovitica u Ulici S. Radića u Virovitici također nakon udara u parkirano vozilo napustio 76-godišnji vozač osobnog automobila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Oba ova vozača su ubrzo pronađena, kao i 68-godišnji vozač osobnog automobila koji je napustio mjesto događaja nakon što je oko 9,25 sati u Cabuni prešao na kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, pa je vozač osobnog automobila koji je naišao iz suprotnog smjera u izbjegavanju sudara skrenuo na zelenu površinu pokraj kolnika i udario u smjerokazni stupić.

– Trojici vozača koji su napustili mjesto događaja, osim propisanih sankcija za prekršaje koje su počinili i uzrokovanje prometne nesreće, za napuštanje mjesta događaja prometne nesreće s materijalnom štetom slijede i novčane kazne od najmanje 390 eura, 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom i 3 negativna prekršajna boda – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)