2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Auto-pija’ počinje raditi već ove nedjelje!? Medić i Piližota: Sve je pripremljeno!

2 min read
Stigne li ujutro potvrda otvaranja 'auto-pije', a sve su pretpostavke da će se to dogoditi, Vaš će autor tražiti polovne kotače za kosilicu i nož za trimer ;)
auto-pija

Osječka ‘auto-pija’ počinje raditi! Vraćaju se automobili na tržnicu, mopedi, bicikli…, vraća se roba, vraća se i ‘drlogana’ ako hoćete…, sve ‘od igle do lokomotive’! Zapravo, vraća se istinski ‘brand’ nedjeljnih jutara Osijeka, stjecište ponude i potražnje najšireg spektra robe, pa i kraćenje eventualne nedjeljne dokolice između buđenja, mise, ručka… Vraća se ‘auto-pijaca’ već ove nedjelje, vjeruje direktor osječke Tržnice Igor Medić, a malo nakon što je donesena odluka o obustavi zabrane rada nedjeljom.

Nacionalni stožer Civilne zaštite suspendirao je danas svoju raniju odluku o zabrani rada nedjeljom i razumnim se postavilo pitanje mogućeg otvaranja i ‘auto-pije zvane čežnja’. Direktor Tržnice Igor Medić, koji ravna automobilskom tržnicom, u ovom trenutku veli da je otvaranje iste izvjesno čak 90%, a da bi do jutra moglo biti i njezino sigurno otvaranje definitivno.

– Idemo raditi već ove nedjelje. Da. Mislim, sutra još imamo Nadzorni odbor, ali tehnički smo mi spremni za otvaranje u nedjelju. Vidjeti ćemo ima li kakvih sitnih zapreka za ovu nedjelju, ali u ovom trenutku sam siguran 90% kako krećemo u nedjelju 31. svibnja – kazao je Medić za OsijekExpress.com, dodajući…

– Veseli li me? Naravno! I ljudski i poslovno. Mi ako ne možemo raditi na auto tržnici, možemo zatvoriti. Nama je auto tržnica 1.500.000 kuna prihoda godišnje – zaključio je Medić.

– Obavljene su sve pripremne radnje te je popularna ‘auto-pija, spremna za otvaranje, a čekali smo samo da se odredba zabrane rada nedjeljom ukine. To je pola stoljeća stara nedjeljna navika i svi mi Osječani jedva čekamo istu ponovno prakticirati. Apelirao sam da Nacionalni stožer civilne zaštite omogući rad nedjeljom svim oblicima tržnica, jer je upravo nedjelja ‘pijačni dan’, dok je ponedjeljak i kod kupaca i kod prodavača zaživio kao dan odmora. Ovo me sada istinski raduje – kazao je za OsijekExpress.com i dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota.

Stigne li ujutro potvrda otvaranja ‘auto-pije’, a sve su pretpostavke da će se to dogoditi, Vaš će autor tražiti polovne kotače za kosilicu i nož za trimer 😉

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments