14. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Važno !!! Audicija za Dječji zbor HPD-a „Lipa“ – 30. rujna 2019.

2 min read
Dječji zbor HPD Lipa koncert 240519

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, održati će se audicija za Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka.

Kao što je već poznato, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka, jedan od najtrofejnijih, najdugovječnijih i najpoznatijih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, protekle sezone odlučio se na velik i zanimljiv novitet – osnivanje dječjeg pjevačkog zbora, čija je umjetnička voditeljica postala Marijana Matijević, prof. dugogodišnja lipašica, vokalna solistica i iskusna dirigentica dječjih zborova. „Mala Lipa“, kako ju zovemo od milja, privukla je više od 20 članica i članova, a imala je jako uspješnu prvu sezonu, koja je uključivala niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa. Nedavno su bili i tzv. pokazni zbor na radionici Zboropjev koju je vodila Marijana Matijević u okviru popularnog osječkog obiteljskog festivala Zemlja bez granica. Novi dječji zbor upotpunio je sliku „Lipe“ kao višegeneracijskoga pjevačkog društva te postao nov i značajan komadić mozaika Osijeka kao grada tradicionalno poznatoga upravo po sjajnim pjevačkim zborovima.

Stoga je, nakon brojnih upita građana koji žele svoje dijete upisati u „malu Lipu“, raspisana audicija za drugu sezonu. Audicija će se održati u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, s početkom u 19,15 sati u prostorijama „Lipe“, smještenima na 2. katu zgrade Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku (Trg Vatroslava Lisinskog 1, Tvrđa). Pozivaju se sve zainteresirane djevojčice i dječaci u dobi od 6 do 12 godina kojima će na audiciji, u vedroj i opuštenoj atmosferi primjerenoj njihovome uzrastu, biti provjereni ritam i sluh. Sve dodatne informacije o audiciji pak mogu se dobiti na broj telefona 098/437-468.

Tekst i foto: HPD Lipa

Facebook Comments