20. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sutra Miholjska regata!

1 min read
veslanje regata

Ovogodišnja Miholjska veslačka regata u Osijeku održat će se u nedjelju, 29. rujna. Na Dravi se i ove godine očekuje velik broj veslačica i veslača iz prijateljskih klubova. Jedinom veslačkom regatom na Dravi zaključuje se još jedna veslačka sezona.

Ove će godine natjecanja krenuti nešto ranije, od 9 sati i 30 minuta, regatni će se odbor sastati na dan regate (29. rujna) u 8 sati, a suci u 8 sati i 30 minuta. Nakon svake utrke bit će organizirana podjela medalja, čim osvajači napuste stazu i spreme čamce.  Predsjednik regatnog odbora ove je godine Vladimir Krajnović.

Svake se godine u Osijeku ne Miholjskoj regati pojavi više od 200 veslačica i veslača iz 15-ak klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije i tako će zasigurno biti i ove godine. Uprava kluba također očekuje potporu sponzora, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i dolazak brojne publike na osječku Promenadu koja će pratiti veslačke utrke, ali i uživati u delicijama i druženju koje organiziraju roditelji Iktusovaca uz potporu kluba. 

Među brojnim posadama bit će i ovogodišnji državni prvaci i viceprvaci u četvercu s kormilarom i četvercu bez kormilara – David Šain, Patrik i Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić. 

Tekst: VK Iktus

Foto. Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments