22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Vrkić se sastao s Plenkovićem, Gamoš i Anušić po Tvrđi vodili Kolindu i čitav državni vrh

3 min read
Osijek je jučer bio Hrvatska u 171-om četvornom kilometru
vrkic-plenkovic

Osijek je u petak ugostio čitav državni vrh Republike Hrvatske. Premijer Andrej Plenković je stigao s 12 ministara Vlade RH, za njima i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković. Manifestacijom HeadOnEast, odnosno Danima hrvatskog turizma, Osijek je jučer bio Hrvatska u 171-om četvornom kilometru.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, sukladno najavi, primio je predsjednika Vlade RH odmah po njegovom dolasku, a domaćinom državnom vrhu kasnije su Tvrđom bili župan Osječko-baranjski Ivan Anušić i dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Državni vrh se prošetao Tvrđom, imao priliku kušati autohtone proizvode i razgovarati s izlagačima svega najboljeg što Slavonija i Baranje nude, a izvjesno vrijeme zadržali su se i na glavnom trgu ispred pozornice priređene za različite programe tijekom manifestacije.

Koliko god nacija deklarativno imala što reći protiv političara, jučer im je u Tvrđi bilo drago vidjeti ih.

Državni vrh je prije dodjela turističkih nagrada uspio sjesti i na piće, onako osječki – u Tvrđi 🙂

Kasnije, istog dana i večeri, u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, u Osijeku su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. 

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim. Stoga bih ovim putem želio čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i zanimljivijim. Kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom dodjele nagrada.  

„Svečana dodjela nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma predstavlja možda i najvažniji dio jer tako dodatno naglašavamo važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju dosadašnjih rezultata na koje je ponosan cjelokupni hrvatski turistički sektor. Naša zemlja danas uživa status respektabilne turističke destinacije koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta, što je rezultat nesebične predanosti i rada naših ljudi. Iskrene čestitke upućujem svim nagrađenim i nominiranim, a sve turističke djelatnike pozivam na nastavak ovog zajedništva i u nadolazećoj nam 2020. turističkoj godini““, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: Facebook & Služba za odnose s javnošću Vlade RH

Facebook Comments