Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nastavak filantropske akcije: Vlasnik autoškole Sunce nudi još jednu vozačku dozvolu djetetu iz Klasja

2 min read
marjan jerković

Nesebično je i odmah reagirao! Nije oklijevao, već prepoznao trenutak potrebe da i on nešto od sebe i svojih kolega daruje zajednici.

“Svatko od nas trebao bi doprinijeti zajednici na bilo koji način. Shodno tome, kao vlasnik autoškole Sunce, spreman sam financirati jednu takvu osobu. Voljeli bi da nam se netko javi kako bi svoju riječ pretvorili u djelo” – napisao je vlasnik autoškole Sunce iz Tenje i Čepina Marjan Jerković na Facebook-u pročitavši vijest o filantropskoj akciji “Vozimo za vozač(k)e”, koju su prenijeli brojni novinski portali u Osijeku, kojom je nedavno službeno najavljeno obilježavanje Tjedna filantropije u Osijeku, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za troškove dviju vozačkih dozvola za mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, iz Dječjeg doma Klasje.

Naime, Igor Toman i Ivica Lenard donirali su odvezenih 500 kilometara kroz sedam gradova Osječko-baranjske županije, a cijena jednog kilometra iznosila je 20 kuna. Financijski cilj od 10.000 kuna ostvaren je i prije zadanog roka, 1. listopada kada se obilježava Europski dan filantropije. Kampanja prikupljanja sredstava započela je 11. rujna, a u kampanju se uključilo 135 jedinstvenih donatora koji su do 27. rujna uplatili 143 donacije u ukupnoj vrijednosti od 10.650,00 kuna. Igor Toman i Ivica Lenard uručili su prikupljenu donaciju ravnateljici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, a sva sredstva bit će usmjerena na troškove dviju vozačkih dozvola korisnicima Centra. Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka organizacijski su ponijeli ovu akciju.

Pročitavši to, Marjan Jerković, vlasnik autoškole Sunce nije dvojio niti sekunde …

“Nisam želio o tome naveliko pričati, već jednostavno potražiti osobe kojima mogu ponuditi još jednu vozačku i pomoći još jedno dijete. Pa malo je onih kojima je u životu uvijek bilo lako, kome baš nikada nije bilo potrebno da ga netko pomogne. Stoga je reakcija mene i mojih kolega u autoškoli sasvim, rekao bih, normalna” – nastavio je Marjan Jerković na izravan upit o odluci.

“A nije nama to prvi puta. Znali smo i ranije, bez ovakvog interesa medija, sufinancirati tečaj vožnje mladima koji su u pojedinim akcijama pojedinih institucija skupili ponajviše volonterskih sati kroz neko razdoblje. Svi mi od zajednice nešto dobijemo i naravna je stvar da se nešto zajednici i vratimo. Mi ćemo svi u autoškoli biti jako veseli ako dobijemo jednog polaznika kojem će to strahovito puno značiti u početku novog samostalnog života” – zaključio je Jerković.

Njegovom rekcijom upoznata je i Zaklada Slagalica, stoga se već u prvim danima sljedećeg tjedna očekuje realizacija ovog lijepog i nesebičnog dara.

Foto: Facebook

Facebook Comments