30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prijam učenika i učitelja iz Ljubljane – Vijest je super, al’ ne u pol’ štrajka u Hrvatskoj :)

2 min read
škola piližota

Već šest godina traje prijateljstvo osječke OŠ Franje Krežme i OŠ Milana Šuštaršića iz Ljubljane, a goste i domaćine tom je prigodom primio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Cilj je posjeta proširenje suradnje dvije osnovne škole, razmjena iskustava u učenju i nastavnom radu te razvijanje prijateljstva među učenicima, a dobrodošlicu gostima iz Ljubljane poželio je zamjenik gradonačelnika – piše na službenoj stranici Grada Osijeka.

I vijest je sjajna, lijepa i plemenita, no ne u pol’ štrajka učitelja i nastavnika u Hrvatskoj. U redu, krivice ovdje nema, samo slučajnost, nezgodna. Jer, takvi se posjeti, zacjelo, dogovaraju mjesecima ranije.

Neovisno o tome jesu li u dotičnoj školi štrajkali, zacjelo je malo ‘štrajka bilo u zraku’ 🙂

“Drago mi je što je ovdje 50-ak učenika i pet učitelja iz ljubljanske Osnovne škole Milana Šuštaršića, a zanimljivo je kako se prijateljstvo dvije škole razvilo zapravo kroz početnu suradnju na povijesnom projektu Rimsko carstvo: Emona i Mursa. Tijekom proteklih šest godina, suradnja je izrasla u prijateljstvo te tako imamo prigodu ugostiti prijatelje iz Ljubljane. U okviru programa, naši će gosti saznati više o Osijeku, ali i upoznati okolicu, što im je vjerujem, zanimljivo zbog povijesne baštine koju imamo kao i nobelovaca koji su se školovali u Osijeku. Također, želja je slovenskih prijatelja odati počast žrtvama Domovinskog rata u Hrvatskoj pa će obići i Erdut, Dalj i Vukovar” – rekao je Boris Piližota za stranicu Grada.

Ravnateljica OŠ Franje Krežme Jadranka Jurić naglasila je kako se suradnja dvije škole temelji na prekrasnom prijateljstvu koje povezuje i same učenike.

“Posebno nam je drago što možemo ugostiti prijatelje iz Ljubljane te im pokazati sve što imamo i što je možda skriveno, a što im otkrivamo” – istaknula je ravnateljica.

Foto: Osijek.hr

Facebook Comments