3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što s ostacima ručka? Kako ne bacati hranu? Zna Ivan Pažanin! Na tržnici u Osijeku u 10 sati!

1 min read
ivan pažanin radionica

U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održava se gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku “Čist grad – naš ponOS” u vremenu od 10  do 12 sati čiji je cilj educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.

Događanje je podijeljeno u dva dijela:

1.       Kuharski dio u kojem će poznati hrvatski chef Ivan Pažanin demonstrirati nova jela koja se mogu napraviti od namirnica koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo

2.       Okruglog stola na kojem će sudjelovati Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool,  a koji će razgovarati o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota nazočit će gastro-edukativnoj radionici s Ivanom Pažaninom, jednim od najpoznatijih hrvatskih kuhara.

Tekst i foto: Organizator

Facebook Comments