28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka urologija nabavila novi uređaj i opremila intenzivnu njegu

1 min read
bolnica

Zahvaljujući donacijama Đakovačko-osječke biskupije, tvrtke Zrcalo d.o.o. i Trust d.o.o., Zavod za urologiju nabavio je najmoderniji uređaj za urodinamiku te je uređen i opremljen novi prostor intenzivne njege – javljaju iz KBC Osijek.

Kupovinom uređaja za urodinamiku unaprijedit će se dijagnostika bolesnika s neurourološkim tegobama. Zbog dotrajalosti prethodnog uređaja, ovi zahvati se nisu mogli obavljati nigdje u Slavoniji te su bolesnici iz naših 5 slavonskih županija bili prisiljeni pomoć tražiti u Zagrebu. Naši liječnici subspecijalisti su prošli posebnu edukaciju te su spremni nastaviti s radom i unaprjeđivanjem dijagnostike i razvijanjem operativnih tehnika u ovom području – dodaju i zaključuju …

Također, u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvene njege operiranih bolesnika te trajnog praćenja njihovog zdravstvenog stanja nakon operacijskog zahvata, oformili smo i opremili novi prostor intenzivne njege s pet bolesničkih kreveta.

U prostoru intenzivne njege postavljeni su aparati i sva tehnička oprema nužna za monitoring operiranih bolesnika. Proširenjem prostora i kapaciteta osigurali smo i bolje uvjete rada medicinskog osoblja koji skrbe za sve bolesnike kojima je potreban intenzivni nadzor te smo u potpunosti opremili jednu odjelnu ambulantu.

Tekst: KBC Osijek

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments