21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ivana Šojat danas na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

1 min read
ivana šojat

“Sutra ću opet preko mosta. Naime, na Sajam knjiga u Beogradu” – napisala je jučer ‘urbi et orbi’ na društvenim mrežama hrvatska i osječka vrsna književnica Ivana Šojat.

“Nije me na tom sajmu bilo točno 30 godina. Zadnji put kad sam bila, bilo mi je osamnaest i išla sam u četvrti gimnazije. I imala crvenu kosu. U Beogradu sam zadnji put bila prije šest godina. No, onih trideset nekako mi je simboličnije” – nastavila je Šojat najavljujući današnje predstavljanje …

“Ako ima ikog tko me želi vidjeti, ondje predstavljam Ezan u sali Vasko Popa, u 16 sati. Imam ogromnu čast i radost da me predstavlja sjajni Dragan Velikić” – zaključila je Šojat, a činjenicom da će njezinu knjigu predstavljati srpski književnik, nagrađivani autor 10-tak romana, svojedobni kolumnist za Nin, Danas …, i osoba koja se suprotstavila Slobodanu Miloševiću, njegovom režimu i politici, književnik za kojim su eseji protiv nacionalizma, rata i etničke mržnje.

Međunarodni beogradski sajam knjiga anualno je regionalno vrhunsko okupljanje književnika i ljubitelja pisane riječi već 64 godine. Samo lane je bilo 980 izlagača iz čak 18 različitih zemalja, od čega 449 stranih. Cijeli sajam se događa na gotovo 15.000 kvadrata, a posjetilo ga je prošle godine čak 195.166 posjetitelja.

U strogom kalendaru i satnici velikog broja izlagača, Šojat i Velikić imaju na raspolaganju, kao i svi drugi, 50 minuta 🙂

Foto: Facebook

Facebook Comments