16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija: Blagdan Svih svetih – savjeti građanima

2 min read
Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju se veća prometna opterećenja na glavnim prometnim pravcima te prilaznim cestama grobljima ...
groblje svi sveti (2)
Sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje prometnih propisa – javljaj policija OBŽ.

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju se veća prometna opterećenja na glavnim prometnim pravcima te prilaznim cestama grobljima i područjima oko njih.

U cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu policijski službenici nalazit će se na prometnicama i raskrižjima u zonama groblja.

Sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez, poštivanje prometnih propisa i uputa policijskih službenika. Također pozivamo vozače da se prilaznim cestama grobljima kreću smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja pozivamo vozače da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Pješacima i biciklistima skrećemo pozornost na povećani oprez pri kretanju u prometu, a posebno prilikom prelaska kolnika te ih pozivamo da za svoje kretanje pješaci koriste pješačke, a biciklisti biciklističke staze.

Građane pozivamo i preporučamo da maksimalno, ukoliko je to moguće, koriste javni gradski prijevoz za dolazak i odlazak s mjesnih groblja i područja oko njih.

Građane grada Osijeka obavještavamo da će na blagdan Svih Svetih na području Donjogradskog groblja biti na snazi posebna regulacija prometa te da će se Crkvenom ulicom prometovati jednosmjerno iz smjera istoka od ulice Zeleno polje u smjeru zapada do ulice Mije Kišpatića.

Nadalje, podsjećamo građane da svoje torbice, mobitele i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilima – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments