30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Preko blagdana i vikenda 243 prekršaja, s 2,33 vozio po Rokovoj u ‘nedjeljom u dva’!

2 min read
U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 223 prekršaja od čega 150 prekršaja prekoračenja brzine kretanja ...
pobjednik alkohol

Na području PU osječko – baranjske od 30. listopada do 3. studenog policijski službenici zaustavili su dvadeset vozača koji su upravljali vozilima s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi (devetnaest vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla). Od navedenog broja alkohola u pojačanim mjerama, koje su provedene 2. na 3. studenog evidentirano je 10 alkohola.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 223 prekršaja od čega 150 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 14 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanje utvrđivanja na prisutnost droge u organizmu i 43 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 3. studenog u 14 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada su u nadzoru prometa zaustavili 52-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi od 2,33 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U petak 1. studenog, u 12,45 sati na županijskoj cesti broj 4105, između Budimaca i Poganovaca dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom, a kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,36 grama po kilogramu. Vozač je uslijed nekorištenja sigurnosnog pojasa zadobio lake tjelesne ozljede. Jučer, 3. studenog u 2,25 sati u Đakovu, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil, s kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji se odbio alkotestirati. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tekst: PU OBŽ

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments