28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Video: The Dekle, s Osječankom Margaretom u svojim redovima, izdale novi spot

2 min read
nače, Ivana Horvat je iz Svetog Petra Orehovca, Margareta Tomac iz Osijeka, Kristina Smetko iz Laza Stubičkog kod Marije Bistrice te Karla Babić iz Babine Grade kod Slavonskog Broda.
dekle

Od Dunava do Jadrana, glazbena ‘numera’ ženske skupine The Dekle, dobila je svoj video uradak, objavljen početkom mjesca na Youtube-u.

The Dekle su ženski glazbeni sastav koji čine četiri djevojke: Kristina, Ivana, Karla i Margareta. Velike zaljubljenice u pjesmu okupile su se da prenesu glazbu s ovih prostora uz koju se veseli, pjeva, pleše, plače i tuguje na jedan njima svojstven način – stoji zapisano na Youtube kanalu Campus Recordsa.

Budući da imaju iza sebe veliki broj nastupa u folklornim društvima, pozornica njima nije nepoznanica kako prenijeti emociju na one koji ih slušaju i gledaju. Zagorka, Prigorka i dvije Slavonke definitivno imaju taj feeling kako ljudima uljepšati život kroz pjesmu.Uz nove autorske pjesme izvode i pjesme iz svih hrvatskih krajeva koje se naslanjaju na hrvatsku tradicijsku, narodnu i zabavnu glazbu u tamburaškom ruhu i prepoznatljivom zvuku – zaključuje se u opisu.

Inače, Ivana Horvat je iz Svetog Petra Orehovca, Margareta Tomac iz Osijeka, Kristina Smetko iz Laza Stubičkog kod Marije Bistrice te Karla Babić iz Babine Grade kod Slavonskog Broda – piše Prigorski.hr.

Foto: Youtube (screenshot)

Tekst: Ivica Plivelić Iva/Darus Despot Glazba i aranžman: Ivica Plivelić Iva https://www.facebook.com/ivica.plivel… Glazbeni producent: Ivica Plivelić Iva – Studio „TAMBURICA“ Zagreb Redatelj, kamera i montaža: Sebastijan Đukić i Fabijan Đukić „Foto Studio Fabo“ SOLJANI – https://www.facebook.com/FOTOFABO/ Asistenti snimatelja: Lucija Plivelić i Ivan Franjić Mlinara u spotu glumi: Antonio Obradović Šminka: Mare Zagreb Makeup Artist – https://web.facebook.com/marijana.ske… Spot je sniman na Rastokama – Slovin Unique – Rastoke i „Jarebovi mlinovi“ – https://www.facebook.com/slunj.rastoke/ Izvršni producent: Ivica Plivelić Iva Izdavač(i): Campus/DMC

Facebook Comments