19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Aljoša Vojnović obznanio: Završio nogometnu karijeru u 35-oj!?

2 min read
Omiljen je bio među navijačima Osijeka, a pošto je svojim nogometnim znanjem i igrama 'bijelo-plavima' svojedobno, u svom drugom povratku 2016. godine, 'udahnuo' novi život skupa s novim investitorima.
aljoša vojnović

Prošlo je svega oko sat vremena kako je Aljoša Vojnović, osječko nogometno dijete, putem društvene mreže Facebook, ‘urbi et orbi’ obznanio svoj, zacjelo, kraj karijere! “Nogomet mi je puno dao, a ponesto i uzeo. Na kraju, odlazim sretan i ispunjen, jer uspomene koje nosim u glavi i srcu, ne mogu i nece nikada izblijediti”, napisao je među ostalim Vojnović.

Aljoša Vojnović rođen je u listopadu ’85. godine. Igrao je na poziciji napadača i veznjaka. Omiljen je bio među navijačima Osijeka, a pošto je svojim nogometnim znanjem i igrama ‘bijelo-plavima’ svojedobno, u svom drugom povratku 2016. godine, ‘udahnuo’ novi život skupa s novim investitorima. Godinu prije ‘čuvao’ je Osijek u ligi.

Za svoje karijere je igrao, osim za NK Osijek, za RNK Split, norveški Raufos IL, austrijski FC Kärnten, NK Slaven Belupo, NK Croatiju Sesvete, iranski MS Kerman, rumunjsku FC Dinamo Bukurešt, Istru… Bio je i reprezentativcem Hrvatske od dobne skupine U15 do U21. Kao senior postigao je 53 gol u 9 klubova, odnosno u 343 utakmice – stoji među ostalim u statistici na Wikipediji. Tome valja dodati i dva mađarska kluba u karijeri, Zalaegerseg i Kaposvar, gdje je odigrao još 9 utakmica i zabio još 2 gola – ima zabilježeno Transfermarkt.com. Ukupno, dakle – 352 utakmice i 55 golova (nap.a. razumije se, statistika dostupna na internetu može odstupati od stvarnih podataka).

Hvala ti nogometni majstore …

Evo što je napisao na Fcebook-u …

Evo da bude i “službeno”. Hvala svima na velikoj podršci u proteklih 16-17 sezona i 400-injak utakmica… bilo je tu svega… klubova, golova, kartona, prijatelja, smradova, uspjeha, neuspjeha, veselja, tuge, uzora, idola, rivala, vrijeđanja, pljeska, skandiranja, slavlja, razočaranja, padanja, ustajanja – neodustajanja. Teško je poimence nabrojati sve koji su imali utjecaj na moje nogometno odrastanje/sazrijevanje… od nekih sam učio kako raditi, od nekih drugih pak kako ne treba. Znam samo da bez tate, mame, brata i par prijatelja ne bih prevalio prvu polovicu puta…. a bez Marine i klinaca onu drugu.. jer svi su oni podmetali leđa i žrtvovali sebe da bih ja mogao raditi ono što volim, ono u čemu sam dobar, ono što je pretvorilo mene… u mene. Nogomet mi je puno dao, a ponešto i uzeo. Na kraju, odlazim sretan i ispunjen, jer uspomene koje nosim u glavi i srcu, ne mogu i neće nikada izblijediti. Aljo – napisao je Vojnović.

Foto: Facebook

Facebook Comments