2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Orašar!!! Red za ulaznice od 8 ujutro! Gužva do ‘Supera!

1 min read
"Ne možemo disati u kazalištu zbog Orašara", kazala je neimenovana kazališna djelatnica, ali sretna zbog interesa za ovaj baletni spektakl.
orašar blagajna hnk 2

Balet HNK u Osijeku Orašar ponovno je na repertoaru, a s njim i neopisiva potražnja za ulaznicama! Red se danas protegao od blagajne HNK pa sve do ‘Supera’. I to od 8 sati ujutro, iako je prodaja najavljena za 11 sati.

Sve je počelo prije koji dan kada je Orašar najavljen na repertoaru za prosinac. Istodobno je počelo zanimanje za ulaznice, a HNK je morao brzo reagirati i na društvenim mrežama upozoriti kako iznimno za ovu predstavu neće moći prihvatiti rezervacije. Najavili su potom i početak prodaje ulaznica već 11. studenoga i to baš u 11 sati. Gužve su krenule od 8 ujutro.

“Ne možemo disati u kazalištu zbog Orašara”, kazala je neimenovana kazališna djelatnica, ali sretna zbog interesa za ovaj baletni spektakl.

Kazalište je najavilo kako ulaznice za Orašara danas iznimno prodaje do 20 sati, ali kakvo je zanimanje već bilo jutros, tko zna hoće li ih biti do tada…

Inače, Orašar će biti na kazališnim daskama 9., 10., 11., 16., 17. i 18. prosinca. Dakle, u 6 izvedbi, a ‘frka’ oko ulaznica je počela sa zorom!

Usput, Orašar je balet Petra Iljiča Čajkovskog, balet u 2 čina (četiri slike, Rekonstrukcija predstave Baleta HNK Zagreb iz 1970. godine). Libreto je pisao Marius Ivanovič Petipa prema priči Ernesta Theodora Amadeusa Hoffmanna u obradi Alexandrea Dumasa.

Facebook Comments