28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Advent ’19. – Na Trgu samo 8 kućica, u Tvrđi čak 36!?Najskuplja 10.000 kuna!

2 min read
Iz poziva je razvidno da će Advent na Trgu biti u značajno manjem obujmu, sa svega 8 kućica, dočim će središnji Advent biti u Tvrđi sa čak 36 kućica danih u zakup.
advent sajam

Grad Osijek kao organizator, odnosno TZ Osijek kao suorganizator, pozvali su jučer ugostitelje, obrtnike i druge zainteresirane na zakup kućica na ovogodišnjem Adventu, a koji će se održati u Osijeku na dvije lokacije, na Trgu Ante Starčevića i u Tvrđi.

Iz poziva je razvidno da će Advent na Trgu biti u značajno manjem obujmu, sa svega 8 kućica, dočim će središnji Advent biti u Tvrđi sa čak 36 kućica danih u zakup.

Štoviše, iz namjene kućica je vidljivo da će na Trgu biti po jedna kućica s kobasicama, langošicama i slasticama, odnosno drugim srodnim proizvodima, a preostalih 5 će sadržavati prodaju ukrasa, pekmeza, nakita, šalova, drvenarije i slično. Naravno, na Trgu će biti, u organizaciji GPP-a i stanica Božićnog tramvaja, a koji počinje prometovati koncem studenog.

Tvrđa, kao središnja lokacija Adventa, imat će 23 ugostiteljske kućice, a čiju je ponudu teško nabrajati, no dovoljno je reći da će biti svega i da ničega manjkati neće. I rakije i vina… i hamburgera i kebaba… Ostale su za trgovce.

Naravno, uz pretpostavku da sve kućice budu i zakupljene. Rok za predaju prijava za zakup je do četvrtka 14. studenoga.

A cijene su šarolike. Od 1.500 kuna za najjeftiniju kućicu, do 10.000 kuna za najskuplju. A to će biti ona za kebab, sukladno namjeni u pozivu. Naravno, ponuđači će moći ponuditi i veću cijenu, a u smislu nadmetanja prilikom odabira zakupca.

Inače, prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na manifestaciji Advent u Osijeku 2019. održavati će se od 29. studenog do 24. prosinca 2019. godine. i odvijati će se na prostoru Trg Ante Starčevića i u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog te dijela Franjevačke, Bösendorfeve i Boškovićeve ulice. Planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Trg Ante Starčevića je od 09,00 do 21,00 sat svakog dana, planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Tvrđa je od 17,00 do 22,00 sata.

Uostalom, pogledajte cijelu ponudu kućica i njihov cijene … Ili provjerite cijeli POZIV.

Foto: Pixabay (ilustracija) i TZ Osijek (screenshot)

Facebook Comments