20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Konstrukcija klizališta na Sokolu spremna! Čekamo 10 stupnjeva!

2 min read
Tehnički je sve 'ready', osim što još čekamo vrijeme da nam se smiluje. Jer, potrebna je niža temperatura, barem koji dan ispod 10 celzjevih stupnjeva.
klizalište

Ljubitelji klizališta, jeste li spremni? Klizalište na Sokolu u Osijeku je spremno! Njegova konstrukcija, razumije se. Tehnički je sve ‘ready’, osim što još čekamo vrijeme da nam se smiluje. Jer, potrebna je niža temperatura, barem koji dan ispod 10 celzjevih stupnjeva. Ili tako nekako…

Da je bilo sve po planu, a govorimo o ‘nebu’ i meteorološkim prilikama, klizalište bi možda u ovom trenutku već i bilo spremno za otvaranje, barem za koji dan, ali ovako je potrebno ponešto još pričekati. Nadamo se samo sitno. Jer, svi su u Osijeku već želji i nestrpljivo iščekuju izaći na led.

“Sve smo odradili u željenim rokovima. Zaista je veliki posao odrađen i sada samo čekamo vremenske prilike da nam dozvole pripremiti led” – kazala je kratko telefonski Ivana Maltašić, voditeljica poslovanja Sokol centra.

Dugoročna prognoza DHMZ-ovog meteograma nije pouzdana, razumije se, no sugerira da bi od sljedećeg utorka temperatura mogla početi padati, dočim Accuweather za Osijek veli kako ispod 10 stupnjeva idemo od konca mjeseca, od 26. studenoga. No, to su dugoročne prognoze, računalna predviđanja i bolje nam je slušati meteorologe i vjerovati u brže otvaranje klizališta.

“Imamo najveće klizalište od Zagreba na ovamo, klizalište hokejaških dimenzija, 60×25 metara. Naša je procjena da je veće zanimanje građana za klizanjem u studenom u odnosu na vrijeme nakon blagdana u siječnju i veljači. Stoga, slušamo želje naših sugrađana i nastojimo klizalište postaviti što prije. Da, voljeli bi da ga se može konzumirati prije prosinca – kazala je još prije 10-ak dana tijekom pripreme klizališta Ivana Maltašić, voditeljica poslovanja Sokol centra.

“Sadržaja će biti raznih, napose kvalitetnih ideja za djecu. Škola klizanja je pred nama, sportski kampovi, nastavljamo suradnju sa svima kao i prije. A cijena? Cijene će biti iste kao i lane, dakle 15 kuna ulaznica i ista ciena za najam klizaljki. Znate da smo prošle sezone nabavili čitav novi kontingent klizaljki, koje su praktički nove i sada – zaključila je je Ivana Maltašić, voditeljica poslovanja Sokol centra.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments