1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zakupci razgrabili kućice za Advent na Trgu i u Tvrđi! Uvodi ih se još!?

2 min read
advent

Kućica za Advent u Osijeku, a na lokacija na Trgu Ante Starčevića i u Tvrđi više nema. Nema – kao nema na raspolaganju. Jer, sve su razgrabljene do roka podnošenja prijave, što je bilo jučer do 16 sati, odnosno e-mailom do ponoći. Odnosno, za sve su kućice stigle prijave, a što znači da će svaka i dobiti svog ‘advent stanara’. Štoviše, budući da je za 42 kućice stiglo 60-tak i više prijava, spominje se mogućnost da TZ Osijek uvede još kućica ili makar štandove, doznajemo neslužbeno. Jer, povjerenstvo se sastalo jutros u 9, epilog još ne znamo.

Inače, Grad Osijek kao organizator, odnosno TZ Osijek kao suorganizator, pozvali su prije koji dan ugostitelje, obrtnike i druge zainteresirane na zakup kućica na ovogodišnjem Adventu, a koji će se održati u Osijeku na dvije lokacije, na Trgu Ante Starčevića i u Tvrđi.

Iz poziva je bilo razvidno da će Advent na Trgu biti u značajno manjem obujmu, sa svega 8 kućica, dočim će središnji Advent biti u Tvrđi sa čak 36 kućica danih u zakup.

Štoviše, iz namjene kućica je bilo vidljivo da će na Trgu biti po jedna kućica s kobasicama, langošicama i slasticama, odnosno drugim srodnim proizvodima, a preostalih 5 će sadržavati prodaju ukrasa, pekmeza, nakita, šalova, drvenarije i slično. Naravno, na Trgu će biti, u organizaciji GPP-a i stanica Božićnog tramvaja, a koji počinje prometovati koncem studenog.

Tvrđa, kao središnja lokacija Adventa, imat će 23 ugostiteljske kućice, a čiju je ponudu teško nabrajati, no dovoljno je reći da će biti svega i da ničega manjkati neće. I rakije i vina… i hamburgera i kebaba… Ostale su za trgovce.

A cijene kućica su bile šarolike. Od 1.500 kuna za najjeftiniju kućicu, do 10.000 kuna za najskuplju. A to će biti ona za kebab, sukladno namjeni u pozivu. Naravno, ponuđači će moći ponuditi i veću cijenu, a u smislu nadmetanja prilikom odabira zakupca.

Inače, prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na manifestaciji Advent u Osijeku 2019. održavati će se od 29. studenog do 24. prosinca 2019. godine. i odvijati će se na prostoru Trg Ante Starčevića i u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog te dijela Franjevačke, Bösendorfeve i Boškovićeve ulice. Planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Trg Ante Starčevića je od 09,00 do 21,00 sat svakog dana, planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Tvrđa je od 17,00 do 22,00 sata.

Foto: Pixabay (ilustracija) i TZ Osijek (screenshot)

Facebook Comments