21. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U 18 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku pali se više od 8.000 svijeća

1 min read
Tužan, ali veličanstven, dostojanstven i emotivan trenutak paljenja svijeća dogodit će se u 18 sati.
svijeća

Paljenjem više od 8 tisuća svijeća duž Vukovarske ulice u Osijeku, učenici 34 osječke osnovne i srednje škole odat će počast Vukovaru-gradu heroju. Svijeće će se paliti i postavljati na potezu od ulice Stjepana Radića do Zelenog polja, a priključiti će im se, kao i uvijek, brojne građanke i građani, a u namjeri sjećanja i odavanja počasti. Tužan, ali veličanstven, dostojanstven i emotivan trenutak paljenja svijeća dogodit će se u 18 sati.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, zamjenik gradonačelnik Boris Piližota zajedno s prvim potpredsjednikom Gradskog vijeća Dragom Šerićem, u 17,30 sati, te izaslanstvima OBŽ, Vojske, Policije i Koordinacije udruga i stradalnika iz Domovinskog rata položit će vijenac i zapaliti svijeću u počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i građanima Vukovara kod spomenika Hrvatskom domobranu, Park kralja Držislava, a potom u 18,00 sati uputit će se prema Vukovarskoj ulici gdje će zapaliti svijeću, na križanju Istarske i Vukovarske ulice.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, izaslanstvo Županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem položit će vijenac i zapaliti svijeću pred spomenikom Hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments