15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vlasta Ramljak, Saša i Živko Anočić, nagrađeni Osječani Nagradom hrvatskog glumišta

1 min read
Za najbolje redateljsko ostvarenje (drama) - Saša Anočić je nagradu dobio za režiju predstave 'Kiklop' u produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella.
ramljak anočić

Na sinoćnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu odnijela je Vlasta Ramljak za ulogu Omame u predstavi Doljnjodravska 11 u produkciji Osječkog ljeta kulture i izvedbi ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku – javilo je malo nakon dodjele osječko Hrvatsko narodno kazalište, što zapravo znači da se nacionalna kazališna kuća iz Osijeka i ove godine ‘uresila’ nagradom.

A i nije jedina koju su dobili… Zapravo!

Jer, još dvoje ‘djece’ osječke Akademije i osječkog HNK-a jučer je dobilo Nagradu hrvatskog glumišta – Saša Anočić, nekadašnji glumac iz Osijeka, danas redatelj, a koji je za sobom u Osijeku ostavio režiran Osječki long, long play. Uz njega i brat Živko.

Za najbolje redateljsko ostvarenje (drama) – Saša Anočić je nagradu dobio za režiju predstave ‘Kiklop’ u produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella, a koja je nagradu dobila i za najbolju predstavu u cjelini (drama), dakle – double! Ili ‘triple’, jer…

Sporedna muška uloga, najbolja u Hrvatskoj je ŽivkoAnočić, odnosno uloga Uga u predstavi ‘Kiklop’.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments