1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Voda u Osijeku poskupljuje!? Ako danas potvrdi Nadzorni odbor, raste cijena za oko 280 kuna godišnje

2 min read
Vodovod je dobio bespovratna sredstva EU za izgradnju infrastrukture od oko 300.000.000 kuna, no opterećenje je održavanje iste.
voda vodovod

Voda poskupljuje!? Od Nove godine cijena vode u Osijeku i svim naseljima koja troše ‘osječku vodu’, mogla bi na razini 10 kubičnih metara porasti za oko 280 kuna godišnje. Vodovod je dobio bespovratna sredstva EU za izgradnju infrastrukture od oko 300.000.000 kuna, no opterećenje je održavanje iste. I zato će cijena vode zacjelo ići gore…

O tome odluku danas treba donijeti Nadzorni dobor, ali u kojem ima i onih koji se s tim ne slažu.

“Ne znam hoće li proći prijedlog o povećanju cijene vode. Neki članovi NO-a to smatraju nepotrebnim. Vidjet ćemo” – počeo je šef Vodovoda Ivan Jukić.

“Pa ipak, tu se radi, moram pojasniti, o zaista minimalnom povećanju cijene vode. Prisiljeni smo na to zbog održavanje infrastrukture koju smo izgradili i gradimo. Cjevodovodi su provučeni, i više od 60 kilometara, odnosno 80 kilometara odvodnje. Postoji još dvostupanjska filtracija, uređaji za pročišćenje voda… Održavanje je pokrenuto, a mi se ne možemo pokriti. I to bi povećanje bilo, na razini 10 ‘kubika’, negdje oko 280 kuna godišnje. Dakle, mjesečno gdjegod oko 25 kuna. Nije da mi to želimo, već možda moramo” – nizao je Jukić

“Od 2009. godine nismo mijenjali cijenu, a trgovačko smo društvo koje trpi sve druge troškove koji su povećani. Svi su dizali naknade… i država i Hrvatske vode…” – zaključio je Jukić.

Jedino što Vodovod može napraviti, umjesto dizanja cijene, ako se iole razumijemo u poslovanje Grada, jest zatražiti rebalans. Čekamo Nadzorni odbor i odluku.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Na stranicama Vodovoda o NO piše ovako…

Nadzorni odbor ima 7 članova. Grad Osijek u Nadzornom odboru ima 5 članova, ostali osnivači jednog člana, a radnici Društva također jednog člana. Članove Nadzornog odbora bira Skupština Društva, a predstavnika radnika bira Radničko vijeće.

Facebook Comments