15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Voda ne poskupljuje!? Ne još! Nadzorni odbor Vodovoda tražio još informacija!

1 min read
Nadzorni odbor Vodovoda, a koji se jučer sastao, zatražio je dodatne informacije prije eventualnog podizanja cijene.
vodovod voda

Voda je još po staroj cijeni! Za sada!? Odluka o povećanju cijene vode osječkog Vodovoda, a za sve korisnike u Osijeku i okolici, dokle osječke cijevi sežu, odgođena je. Nadzorni odbor Vodovoda, a koji se jučer sastao, zatražio je dodatne informacije prije eventualnog podizanja cijene ili odbijanja prijedloga.

“Nadzorni odbor je odgodio donošenje odluke, sukladno zahtjevu da se pridoda još informacija. Kako je Vodovod Osijek obvezan po zakonu provoditi vodno-komunalne direktive, koje su usklađene s pristupnim ugovorom u EU, odluka je samo kratko odgođena” – poručio nam je jučer prvi čovjek osječkog Vodovoda Ivan Jukić, ničim prejudicirajući odluku Nadzornog odbora.

Što će reći da voda ne mora nužno poskupjeti. Čekamo odluku.

Pa ipak, razumjevanja radi, Vodovod je namjerio podići cijenu vode za otprilike oko 280 kuna godišnje na razini mjesečne potrošnje od 10 kubičnih metara, a usljed nemogućnosti lakog financiranja održavanja infrastrukture, koja se sustavno povećava, a uz troškove koji sustavno na razini cijele države, pa i za njih, rastu. Vodovod je od EU za infrastrukturu dobio oko 300 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ali ono što su time izgradili i što podiže kvalitetu života, zapravo košta, razumljivo, kasnije.

Foto: Google Street View

Facebook Comments