29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradi se novi Iktus!? Na pomolu rješenje veslačkog doma?

2 min read
Trošak, lokacija, početak... sve su to informacije kojih nema, no 'klupko' će se raspetljavati jako brzo i Grad navodno reagirati u sljedećim tjednima.
iktus

Početkom ljeta je vlasnik zgrade VK Iktus oglasio prodaju te nekretnine, usljed čega su se veslačice i veslači mobilizirali ‘online’ peticijama i javnim ‘krikom’ prema mjerodavnim institucijama spašavajući ‘krov nad glavom’. Vlasnika nisu ni htjeli ni mogli zadržati u namjeri prodaje, na to nemaju nikakva prava, već pridobiti Grad da otkupi prostor za klub, koji je ondje otkada i zgrada.

Napokon, VK Iktus i zgrada Iktus su komad Osijeka, kao barem prst ruke (opaska: nije ironija, makar je izvjesni mladić umalo ostao bez prstiju pridržavajući sajle pontona, no nesreća ima ‘happyend’ prišivenih prstiju i dobrog oporavka)

I Grad će problem riješiti! Neslužbena je informacija, ali u ‘malom gradu’ ujedno i ‘javna tajna’, kako ljudi vole reći za one informacije koje se brzo šire, Grad će graditi novi objekt za VK Iktus, kako i doliči za ‘brand’ Osijeka.

Trošak, lokacija, početak… sve su to informacije kojih nema, no ‘klupko’ će se raspetljavati jako brzo i Grad navodno reagirati u sljedećim tjednima.

Postoje, naime, također neslužbene mogućnosti, da zgrada za veslačice i veslače bude bliže Retfali, bliže MNK Neptun, gdje se ionako već izgradio bitan komad infrastrukture za šetače i osječke nautičare, dočim postoji i mogućnost bliže novom stadionu NK Osijek, odnosno hipodromu, a gdje je također jedno od osječkih pristaništa za čamce.

Jednako tako, ‘na stolu’ je ideja i o lijevoj obali Drave.

U svakom slučaju, VK Iktus neće biti bez ‘krova nad glavom’.

Foto: Facebook

Facebook Comments