13. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jukić na Gradskom vijeću: Arsena u vodi ima od 6 do 7 mikrograma po litri

1 min read
Osijek je razinu arsena u vodi doveo na razinu od 6 do 7 mikrograma po litri, a odskora će to biti i manja vrijednost, oko 5" - rekao je Jukić.
ivan jukić

Posljednjih dana, a otkako je i OsijekExpress pisao o mogućem povećanju cijene vode u Osijeku, potom i izostankom te odluke, nakon što je Nadzorni odbor Vodovoda tražio dopune informacija prije glasanja, izvjesni broj naših čitatelja progovorio je u komentarima o sumnji o postojanju arsena u osječkoj vodi koju pijemo.

Isto pitanje postavljeno je i na Gradskom vijeću Grada Osijeka prema gradskim ‘ocima’, zajedno s pitanjem o komunikaciji članova NO-a, odnosno koalicijskih partnera uoči donošenja odluke o povećanju cijene.

Dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota kratko je rekao da članovi NO i koalicijski partneri sasvim sigurno komuniciraju, a za pitanje o arsenu u vodi pozvao je šefa Vodovoda da iznese odgovor…

“Prije nekog vremena, a kada je bilo dozvoljeno imati 50 mikrograma arsena po litri vode, obaviješteni smo kako EU traži da se granica postavi na 30 mikrograma, odnosno 10 za osobe slabijeg zdravstvenog stanja. Osijek je razinu arsena u vodi doveo na razinu od 6 do 7 mikrograma po litri, a odskora će to biti i manja vrijednost, oko 5” – rekao je Jukić.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments