29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ-u odbili amandmane, Radić veli: Gradimo podvožnjak u Sv. L.B.M i radimo rekonstrukciju kolodvora

1 min read
Nadalje, na našu inicijativu krenuti će i rekonstrukcija željezničkog kolodvora u Osijeku - tvrdio je Radić na konferenciji za novinstvo...
leopolda mandića pruga

Prilikom izglasavanja Proračuna za 2020. godinu, Gradsko vijeće Grada Osijeka, većinsko u rukama koalicije SDP-HNS-Most, odbilo je sve amandmane HDZ-a, a koje je šef osječke podružnice stranke najavio dan ranije i potom uz kolege predstavio za govornicom.

Tražili su projektnu dokumentaciju za nekoliko projekata, a u cilju spremnosti natjecanja za sredstva iz EU fondova, naknadu za novorođenu djecu od 5.000 kuna…

Iako su, zacjelo, razočarani ‘pometenim’ amandmanima, Ivan Radić je prilikom najave istih dometnuo kako će sa županijske razine izvjesne stvari biti učinjene za Osijek.

– Bio sam na sastanku s ministrom Butkovićem, kao i županom Anušićem, a gdje smo definirali gradnju podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, na pružnom prijelazu, sredstvima države u iznosu od 95.000.000 kuna. Nadalje, na našu inicijativu krenuti će i rekonstrukcija željezničkog kolodvora u Osijeku – tvrdio je Radić na konferenciji za novinstvo uoči sjednice Gradskog vijeća.

Čekamo! Vidjeti ćemo! Bilo bi dobro!

Foto: Google Street View

Facebook Comments