29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Volonterske nagrade primili Ivica Lenard, Igor Tomas, Anđelko Cvijetović, Željko Bosanac…

1 min read
Nagrade za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva pripale su INA d.d. i Porsche Leasing d.o.o., čiji su se zaspolenici uključili u volontiranje.

Pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“, sinoć u Arheološkom muzeju dodijeljene su godišnje volonterske nagrade, koje već trinaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek. Nagrade su dodjeljene pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici.

Za volonterski angažman pojedinca, nagrade su sinoć ponijeli Ivica Lenard i Igor Toman, biciklističko-trčkački tandem, a koji su uz Zakladu Slagalica osmislili i realizirali akciju Vozimo za vozač(k)e, čime su osigurali dva polaganja vozačkih ispita djeci Klasja, zatim je nagradu dobio i Anđelko Cvijetović, profesor iz Našica, za kojim je organizacija volontiranja u školi, stotine angažiranih učenika… i Željko Bosanac, volonter Udruge Mogu.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja Mogu Osijek, primjeri su dobre prakse uključivanja volontera, a za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju nagrade su dobili Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica.

Nagrade za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva pripale su INA d.d. i Porsche Leasing d.o.o., čiji su se zaspolenici uključili u volontiranje.

Facebook Comments