28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ljudina! Josić okupio udomljenu djecu na božićnom ručku! Doveo i Djeda Mraza!

2 min read
I to je Božić! Kada se veselo i sretno društvo okupi bez ijedne loše misli, gdje svaki zalogaj postaje slađi, svaki osmjeh topi srca...
josic udomljena djeca

Damir Josić, baranjski ugostitelj i vinar, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, odlučio pozvati na božićni ručak dvadesetak udomljene djece i njihovih udomitelja. Na trpezi se nije štedjelo, a stigli su i tamburaši i Djed Mraz! Lijepo je imati, a još ljepše znati podijeliti!

I to je Božić! Kada se veselo i sretno društvo okupi bez ijedne loše misli, gdje svaki zalogaj postaje slađi, svaki osmjeh topi srca…

Ima li išta srcu draže od trenutka kada napravite nešto dobro za drugoga? U vremenima kada mnogi žive užurbano i katkad i zaborave osvrnuti se oko sebe, uvijek dođe vrijeme kada postanemo svjesni ljudi i situacije i kada se sjetimo da smo ljudi… Da smo svi isti i da si uvijek međusobno trebamo pružati ruku.

Udomiteljske obitelji tako su se našle u Zmajevcu gdje su ih pred restoranom dočekali pokloni i Djed Božićnjak što je mališane na prvu oduševilo, no kada su ušli u Josićev restoran tamo je tek nastalo pravo oduševljenje. Naime, tamburaški sastav Panonika napravio je pravi mali tulum pa su tako dječica i njihovi dobri ”mama i tata” uživali u bezvremenskim hitovima.

Uslijedio je i ručak, i to ne bilo kakav. I tu se pazilo! Makar je delikatesa iznesena pred ‘klince’, vodilo se računa kako je djeci draže miješano meso. Josić je pripremio perkelt od patke s trgančićima, a za sve one, dakle, malo izbirljivije bilo je tu i puno miješanog mesa, pohanog, pečenih krumpirića, salata… A ona je uslijedio desert, za ‘prste polizati’.

– Jako smo počašćeni, a djecu je ovo uistinu razveselilo. Ovo je sjajna ideja, a našoj dječici ovo će ostati uspomena za cijeli život. Naravno, najviše ih je oduševio živi Djed Božićnjak jer to je ipak lik iz njihovih maštarija i bajki – rekla je jedna od udomiteljica koja je stigla u Zmajevac na božićni ručak.

– Smisao života je pružati ruku. Sreću ne smijemo škrto čuvati za sebe, a osmijeh na licima drugih uvijek nas treba ispuniti željom da svaki dan učinimo nešto lijepo. U svemu ovome pomogao je i Gordan Trtanj, poznati Baranjac koji stoji iza projekta Go2Baranja i koji je nezaustavljiv u želji da Baranja bude zemlja dobrih djela i dobrih ideja. Kada je došao s prijedlogom, odmah smo našli zajednički jezik i danas sam ponosan što smo još jednom pokazali da je Baranja uistinu zemlja snova u kojoj svatko može i treba biti sretan – kazao je Damir Josić, vinar i ugostitelj iz Zmajevca koji ovom gestom želi potaknuti i druge da sudjeluju u ovakvim projektima.

Tekst: Redakcija.hr & OsijekExpress.com

Foto: Gordan Trtanj

Facebook Comments