29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

WineOS: Uz vina, ovaj puta stižu i rakije i ‘craft’ piva

3 min read
Dodajmo kako će se na WineOS-u, osim vinara, predstaviti i proizvođači delicija, rakija i craft piva.
wineos

Šesto izdanje festivala WineOS, koje će se održati 10. i 11. siječnja 2020. u dvorani Gradski vrt, donijet će više kontakata proizvođača i distributera od svih dosadašnjih, istaknuli su organizatori te manifestacije na konferenciji za novinare u Osijeku. Novo izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje, a najznačajnija novost je novi, značajno veći izložbeni prostor.

“Nećemo kopirati druge, želimo ponuditi nešto novo našim izlagačima i publici. Upravo zato smo se potrudili WineOS učiniti B2B manifestacijom, odnosno u značajno većoj mjeri spojiti proizvođače i distributere. Dakako, nismo zaboravili niti na publiku koju očekuju dva iznimno zanimljiva i sadržajna dana u Gradskom vrtu”, rekao je idejni začetnik festivala Vinko Ručević.

“Događaj koji neprestano raste i odvija se u doba godine koje je, u turističkom smislu, neiskorišteno, svakako zaslužuje pažnju i potporu lokalnih vlasti”, istaknuo je zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović. “Zbog toga se i Osječko – baranjska županija odlučila ponovno uključiti u organizaciju ovog festivala. Dobre ideje uvijek ćemo podržati na adekvatan način”, dodao je Ivanović.

Okupljenim novinarima obratila se i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš koja je također pohvalila odabir termina i nezaustavljivi rast WineOS-a. “Grad Osijek živi i treba živjeti 365 dana u godini. Turizam je grana koja raste, ali još uvijek nije dovoljno iskorištena. Upravo ovakvi događaji podižu turističku ponudu na višu razinu, a u Hrvatsku i regiju šalju prekrasnu sliku našega grada”, rekla je Gamoš.

Šesti WineOS zauzet će 1.900 četvornih metara dvorane Gradski vrt samo u izlagačkom dijelu. Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada.

Nezaobilazan dio festivala su i edukativne radionice koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz. Premda to nije nimalo lako, on svake godine uspijeva ponuditi još bolje i zanimljivije priče, a isto nas očekuje i u 2020. “Vinarstvo nudi pregršt divnih priča koje redovito prenosim čitateljima. WineOS je najbolji poligon da dio tih sjajnih priča uživo dočaramo publici koja pokazuje velik interes. Tako će sudionici i na šestom izdanju WineOS-a imati prigodu doživjeti jedinstvene vinare i probati vina s kojima se gotovo nigdje ne mogu susresti”, ističe Garmaz.

Jedan od značajnih noviteta je velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati prezentacije i promocije. Show cooking program će zasigurno zainteresirati brojne posjetitelje koji će na spomenutoj pozornici imati prigodu uživo gledati kako hranu priprema kuhar s Michelinovom zvjezdicom. Taj dio programa bit će detaljnije otkriven uoči početka festivala. Dodajmo kako će se na WineOS-u, osim vinara, predstaviti i proizvođači delicija, rakija i craft piva.

Glavni organizator manifestacije ponovno je udruga Dekanter uz svesrdnu pomoć vinoteke Vinite, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka te turističkih zajednica Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka. Početkom 2019. prethodno izdanje WineOS-a privuklo je brojne novinare i izvjestitelje iz Osijeka, ali i cijele Hrvatske te susjednih država. Predstavnika medija prošli je put bilo više od 80, a sljedeće godine očekuje se da bi broj akreditiranih novinara trebao biti troznamenkast.

Ulaznice za festival nalaze se u prodaji po cijeni od 80 kuna te ih zainteresirani mogu nabaviti u Vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21. Na istom se mjestu prodaju i ulaznice za radionice čiji je raspored biti dostupan na službenoj stranici WineOS-a. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat, a više informacija možete pronaći na Facebooku i već spomenutoj internetskoj stranici WineOS-a.

Tekst i foto: WineOS (Dekanter)

Facebook Comments