15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prometna u kojoj je teško ozlijeđen Bogdanović: Ispitan 22-godišnjak i određen istražni zatvor

2 min read
DORH-a nigdje ne navodi kako je riječ o prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen osječki glumac Aleksandar Bogdanović, ali sve se informacije poklapaju...

Iako se u priopćenju na internetskim stranicama DORH-a nigdje ne navodi kako je riječ o prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđen osječki glumac Aleksandar Bogdanović, sve se informacije poklapaju.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. u svezi stavka 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (24. 12. 2019.) – piše DORH i nastavlja…

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 21. prosinca 2019. u 22,36 sati u Osijeku, upravljao osobnim automobilom svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu. Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu. Uslijed tog je propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario u pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza te je od siline udara odbačen i pao na kolnik zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život. Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju.
Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog općinskog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove, odnosno na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Facebook

Facebook Comments