29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija izdala priopćenje o Bogdanovićevoj pogibiji i svom postupanju

3 min read
Poštovani predstavnici medija - započinje priopćenje policija, PU OBŽ, i nastavlja u priiopćenju koje prenosimo u cijelosti...

Poštovani predstavnici medija – započinje priopćenje policija, PU OBŽ, i nastavlja u priopćenju koje prenosimo u cijelosti…

Ovim putem želimo Vas izvijestiti o svim okolnostima koji se odnose na prometnu nesreću koja se dogodila 21. prosinca oko 22,30 sati na raskrižju Ulice kneza Trpimira i Vijenac Ivana Meštrovića u Osijeku, uslijed koje je 45-godišnji hrvatski državljanin teško ozlijeđen te potom 25. prosinca i preminuo.

Dojavu o prometnoj nesreći zaprimili smo putem Operativno – komunikacijskog centra policije u 22,36 sati. Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeni su policijska ophodnja i očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske.

Po dolasku na mjesto događaja utvrdili su da je došlo do naleta automobila na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu dodatno osiguranim žutim treptajućim svjetlom.

Nadalje, utvrdili su da se vozač automobila koji je naletio na pješaka udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć ozlijeđenom, niti o tome obavijestio policiju.

Ozlijeđeni 45-godišnjak prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

U isto vrijeme svi policijski službenici ove policijske uprave započeli su potragu za odbjeglim vozačem i vozilom, što je već u 23,03 sati rezultiralo pronalaskom vozila i vozača u Osijeku. Tom smo prilikom utvrdili da je vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

U 23,21 sati o pronalasku osobnog automobila izvješten je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku koji je naredio da se vozilo oduzme i preveze u dvorište policijske uprave radi izuzimanja tragova.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku.

U 23,34 sati vozač osobnog automobila, 22-godišnji hrvatski državljanin, je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

U nedjelju, 22. prosinca, u dvorištu policijske uprave po nalogu zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Osijeku izuzeti su tragovi iz unutrašnjosti vozila.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 22-godišnji hrvatski državljanin 22. prosinca u 23,00 sati predan je pritvorskom nadzorniku.

U srijedu, 25. prosinca u 14,40 sati u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminuo je 45-godišnji hrvatski državljanin.

Iako nismo u mogućnosti govoriti o detaljima policijskog postupanja prema osobi o čijem se identitetu u javnosti nagađa, možemo potvrditi da isti spada u kategoriju recidivista prometnih prekršaja te da je policija i u ranijim slučajevima prilikom utvrđivanja prekršaja postupala sukladno svojim zakonskim ovlastima.  

Zaključno izvješćujemo da smo o cijelom događaju pravovremeno izvješćivali javnost putem predstavnika medija koji su se o događaju interesirali od samog početka te pojedinačno komunicirali s glasnogovornikom policijske uprave. Također su mediji  23. prosinca Dnevnim izvješćem policijske uprave izviješteni o prometnoj nesreći u kojoj je jedna zadobila teške tjelesne ozljede.

Ovim putem još jednom želimo izraziti duboku sućut obitelji stradalog pješaka.

S poštovanjem,

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

Foto: Pixabay (ilustracija) & Facebook

Facebook Comments