1. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MEGA FOTO GALERIJA (100+) Gezina Fišijada 2020.

1 min read
Stručni sud krenuo je odmah ocjenjivati već vatru sudionika, voditelj programa zagrijavati ozračje obilazeći mikrofonom ekipe... I zapravo, danas nema bolje destinacije od Osijeka do Tokyja.

Ludnica u Tvrđi počela je jutros u 11 sati! Vatre su zapaljene i mrvicu ranije, ali je u spomenuto vrijeme službeno počela 7. Gezina Fišijada, natjecanje u spravljanju ‘najgoreg fiša’, a u spomen na vrhunskog osječkog ugostitelja, nekad prvog čovjeka Slavonske kuće, kojom danas ravna Tomislav Barić i koja organizira ovo natjecanje.

Od jutra je ondje bilo više desetaka ekipa, atmosfera je bila i jest sjajna, kuhaju se fiševi, mezi i ispija rakijica. Nikome nije hladno, ni vlažno, makar je jedno vrijeme padala slaba rosulja. Brojne ekipe su pod suncobranima, vatre griju uokolo i zapravo je sjajna fešta danas u osječkoj Tvrđi.

Posjetili smo izjutra Fišijadu, odmah na početku, uvjerivši se kako je velik broj Osječanki i Osječana odlučio jutros krenuti put Tvrđe. Ne manjka nas običnih ljudi, ne manjka poznatih i viđenijih.

Stručni sud krenuo je odmah ocjenjivati već vatru sudionika, voditelj programa zagrijavati ozračje obilazeći mikrofonom ekipe… I zapravo, danas nema bolje destinacije od Osijeka do Tokyja.

Facebook Comments