24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušićev projekt Sportskog inkubatora gradit će se na tlu OLT-a!

2 min read
Naime, Sportski inkubator bit će jedan u nizu sadržaja na prostoru OLT-a, koji Osječko-baranjska županija planira revitalizirati
olt

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjski, primajući sportaše prije koji dan, najavio je razvoj kvalitete mladih sportaša kroz otvaranje Sportskog inkubatora. Iako je to načelno zvučalo kao projekt razvoja, projekt izlućivanja kvlitete iz kvantitete, kao kakav ‘projekt bez adrese’, inkubator će se itekako utjeloviti. Naime, Sportski inkubator bit će jedan u nizu sadržaja na prostoru OLT-a, koji Osječko-baranjska županija planira revitalizirati – javljeno iz Županije na izravan upit o obliku inkubatora.

– Što se tiče sporta, u planu su obrazovno-sportski sadržaji koje čine sportski talent akcelerator i bazen (50 m x 25 m). Sportski inkubator bit će svojevrsni sportski poligon gdje će se djecu od najranije dobi usmjeravati prema vrsti sporta koja najviše odgovara njihovim afinitetima. Djeca će se pod stručnim nadzorom moći okušati u raznim sportovima, a upravo će ih ti stručnjaci u odnosu na njihove motoričke sposobnosti, fizionomiju i osobne želje poticati da se bave sportom u kojem se mogu najbolje ostvariti – piše u odgovoru Osječko-baranjska županija, dodajući…

– Bazen je također neophodan na području Grada i Županije jer sportski klubovi, plivački i vaterpolo te rehabilitacijske udruge koriste usluge Gradskog bazena koji dimenzijama ne odgovara sportskim natjecanjima – slijedio je odgovor, uz zaključak…

– Uskoro se očekuje potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projektiranje novih sadržaja na prostoru OLT-a – zaključuje OBŽ.

Inače, župan Ivan Anušić je najavio kako ove godine Osječko-baranjska županija počinje pripremati jedinstveni projekt, prvi takav u Hrvatskoj. To je projekt sportskog inkubatora, odnosno ranog prepoznavanja talenata kod djece za određeni sport te njihovo praćenje i usmjeravanje stručnim savjetima i financiranjem u sportskom napredovanju, a da će za tu namjenu izgradit će se i potrebna sportska infrastruktura. Rečeno je to prilikom prijama za sportaše i predstavnike klubova koji su nositelji kvalitete sporta, sportaše s ostvarenim visokim međunarodnim rezultatima, vrhunske sportaše I. i II. kategorije olimpijskih sportova te predstavnike školskih sportskih klubova i studentskog sporta s područja Osječko-baranjske županije.

Prostor OLT-a u ovom trenutku predstavlja ruinu u rubnom dijelu središta grada, naslonjenom na studentski kampus, a s kojim se željelo učiniti puno, a učinilo – ništa.

Međutim, OBŽ je napravila ‘tri koraka više’ od drugih, a u namjeri da se na pozitivan način ‘ubode’ priližno 3.000.000 kuna za razvojne segmente.

Foto: Google Street View

Facebook Comments