5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za zastoje tramvaja prekršajne prijave, ali GPP zaračunava izgubljenu dobit!?

1 min read
Neslužbeno, saznajemo iz izvora bliskih GPP-u, izgubljena dobit koju zaračunava gradsko poduzeće za sat vremena zastoja iznosi 1.685,00 kuna, bez PDV-a...

Posljednjih tjedan dana pisali smo, koliko je nama bilo poznato, o najmanje 5 zastoja tramvaja na području Osijeka, a koji su svi bili redom izazvani parkiranim vozilima dijelom u prostoru kojeg mora koristiti tramvaj za prolaz. Dva su zastoja bila u Divaltovoj ulici, dva u Županijskoj, jedan u Strossmayerovoj. Zog svega toga tramvaji nisu prometovali gdjegod oko pola sata, a GPP u liniju morao ubaciti zamjenske autobuse.

Komentari Vas čitatelja vrlo često su išli u smjeru strogog kažnjavanja, sporadično i s radikalnim, ali nedopustivim potezima. No, što se zaista događa s onima koji zapriječe prolaz tramvaju?

Što se policije tiče, Zakon definira prekršajnu prijavu, kaznu za nepropisno parkiranje. Iz zakonske perspektive nema reperkusija na troškove koji su nastali GPP-u. I to je logično. Ali, GPP može posegnuti za drugim mogućnostima…

Neslužbeno, saznajemo iz izvora bliskih GPP-u, izgubljena dobit koju zaračunava gradsko poduzeće za sat vremena zastoja iznosi 1.685,00 kuna, bez PDV-a, a sukladno cjeniku usluga njihove sekundarne djelatnosti. Ako je zastoj malen, svega koju minutu, navodno će ‘zažmiriti’, ali ovakvi zastoji posljednjih dana svakako imaju cijenu.

Isti izvori apeliraju na vozače da pripaze gdje parkiraju, posebno stoga što postoje vizualna oganičenja za automobile.

Foto: Čitatelji

tramvaji zastoj
Facebook Comments