21. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ljekane OBŽ dnevno prodaju i do 12.000 maski za lice!?

2 min read
Kada se izgovori brojka od 12.000 prodanih maski za lice u dnevnom režimu - razumnim se čini shvatiti kako je zacjelo OBŽ i Osijek uhvatila panika izazvana širenjem korona virusa. Pa ipak, kako se maske prodaju u kutijama od 50 komada, to znači zapravo prodaju od 240 kutija dnevno.
maske za lice

Osječani se pripremaju! Posljednjih dana ‘raznose’ maske za lice iz osječkih ljekarni, Ljekarni Srce, ili Ljekarni Osječko-baranjske županije, a u namjeri da se u ‘grdo vrijeme’ zaštite od virusa. Po ulicama još ne vidimo ljude kako hodaju s maskama, osim onih imunokompromitiranih, a čiji oprez se ne može dovesti u vezu s globalnom prijetnjom koronavirusa.

Prema informacijama iz Ljekarni Srce, dnevno se po ljekarni proda između 300 i 500 maski za lice, što će reći da je ukupan broj, s obzirom na 31 ljekarnu, i do 12.000 prodanih komada !? (400×31).

– Zalihe neprestano obnavljamo, naručujemo dodatne pakete kako bi svi pacijenti i kupci bili opskrbljeni. Ne mislimo da je zavladala opća panika zbog koronavirusa, nego općenito vlada epidemija prehlade i gripe pa su ljudi osviješteni i žele se adekvatno zaštititi i izbjeći viruse. Porasla je naime i prodaja lijekova protiv prehlade i gripe te dodataka prehrani za jačanje imuniteta u svim našim ljekarnama diljem Osječko-baranjske županije. Mjere prevencije i osnaživanje imunosnog sustava od velikog su značaja za smanjenje raširenost i učestalosti prehlade i gripe stoga potražite savjet u Ljekarnama srce kako bi se dodatno zaštitili od virusa koji trenutno vladaju – kazala je za OsijekExpress.com Martina Gavran Duvnjak, glasnogovornica, odnosno viša savjetnica za komunikacije i marketing Ljekarni Srce.

Kada se izgovori brojka od 12.000 prodanih maski za lice u dnevnom režimu – razumnim se čini shvatiti kako je zacjelo OBŽ i Osijek uhvatila panika izazvana širenjem korona virusa. Pa ipak, kako se maske prodaju u kutijama od 50 komada, to znači zapravo prodaju od oko 240 kutija dnevno.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments