3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječani našli ‘naivce’ u Velikoj Britaniji, predstavljajući se kao Talijani! ‘Maznuli’ oko 1.000.000 kuna

1 min read
Tvrtka iz Velike Britanije oštećena je za više od milijun kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.
internet sigurnost prevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su 29-godišnjak iz Osijeka i 58-godišnjak iz Tenje 30. svibnja prošle godine, lažno se predstavljajući kao direktori dobavljačke tvrtke u Italiji, stupili u kontaktom s poslovnim partnerima i predstavnicima tvrtke iz Velike Britanije. Od predstavnika tvrtke zatražili su plaćanje nepostojećih novčanih dugovanja te je tvrtka iz Velike Britanije uplatila novčani iznos od oko milijun kuna na račun tvrtke iz Osijeka.

S ciljem prikrivanja stvarnog porijekla uplaćenog novca, 29-godišnjak i 58-godišnjak su veći dio novčanih sredstava uplatili na račun trgovačkog društva iz Petrčana, a koju transakciju je banka odmah po uplati blokirana zbog sumnje u nezakonito porijeklo novca.  

Tvrtka iz Velike Britanije oštećena je za više od milijun kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu – javlja policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments