28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Šatvar i Vulin u oporbi! Omjer u Vijeću je sada 19-18

2 min read
- Ne očekujem potrese u Gradskom vijeću. Cijeli prvi mandat smo, kada je bilo i 'tvrđe', prošli na jednom mandatu - rekao je ispred vladajuće koalicije Boris Piližota, SDP-ov dogradonačelnik Osijeka.

Karlo Šatvar i Dragan Vulin više ne podržavaju vladajuću koaliciju u Gradu Osijeku. Dva gradska vijećnika napuštaju redove većine! Omjer vladajućih i oporbe sada je tek 19-18, čime Gradsko vijeće ‘visi o tankoj niti’. Vladajućima sada sve odluke ovise o jednom glasu, jednoj ruci…

– Potvrđujem u svoje ime. Nismo više dio vladajuće cjeline ni Karlo Šatvar ni ja. Razlog je poskupljenje cijene vode, ali kompletniju izjavu u naše će ime dati upravo Karlo Šatvar – kazao je gradski vijećnik Osijeka Dragan Vulin, nekadašnji HDSSB-ovac, poslije kao nezavisni vijećnik član vladajuće koalicije u Gradu.

– U oporbi smo. Kada je došlo na red poskupljene vode, naš je predstavnik u Nadzornom odboru glasao protiv. Da se razumije, mi znamo da je do poskupljenja možda i trebalo doći, ali se to moglo učiniti na kakav bolji način. I kada je naš predstavnik glasao protiv, gradonačelnik je smijenio našeg predstavnika. Tada smo odlučili da mi nećemo na takav način biti dio vldajuće koalicije – kazao je Karlo Šatvar, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća, nezavisni vijećnik, bivši HDSSB-ovac.

Vulin i Šatvar ostaju, vele, nezavisni sa svojim klubom. Hoće li im se tko pridružiti ili ne, za njih je, dodaje Šatvar, manje važno. Tu se prije svega misli na Matu Palića, nezavisnog vijećnika, također bivšeg HDSSB-ovca, profesora na Pravnom fakultetu u Osijeku i ustavnog stručnjaka. On nije krenuo za Šatvarom i Vulinom.

– Mi nećemo sada glasati na svaki prijedlog vladajućih odmah protiv, ne ako je on dobar. A koliko će nas biti, 2 ili 3… ? – zaključio je Šatvar.

– Ne očekujem potrese u Gradskom vijeću. Cijeli prvi mandat smo, kada je bilo i ‘tvrđe’, prošli na jednom mandatu – rekao je ispred vladajuće koalicije Boris Piližota, SDP-ov dogradonačelnik Osijeka.

Posljednja sjednica Gradskog vijeća bila je na kraju studenog ’19., osim Svečane u prosincu. Na sljedećoj ćemo vidjeti kako funkcionira novi omjer 19-18, ili hoće li se i on promijeniti. Proračun više nije sporan, sljedeća godina je izborna.

Foto: OsijekExpress.com & Facebook (screenshot, Dragan Vulin)

Facebook Comments