28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mate Bulić spreman za Osijek: Dolazim zaokružiti cijelu priču!

2 min read
Legendarni pjevač Mate Bulić ovih se dana intenzivno priprema za svoja nadolazeća tri velika koncerta u Splitu, Osijeku i Zagrebu u sklopu turneje 'Ja sam na vas ponosan'.
mate bulić

Legendarni pjevač Mate Bulić ovih se dana intenzivno priprema za svoja nadolazeća tri velika koncerta u Splitu, Osijeku i Zagrebu u sklopu turneje ‘Ja sam na vas ponosan’.

Vlasnik 12 studijskih albuma i 5 kompilacija s 40 godina karijere ništa ne prepušta slučaju, a sudeći prema koncertnoj set listi na kojoj će se naći oko 25 najvažnijih pjesama iz njegove karijere možemo samo dodati kako obožavatelji mogu očekivati tri večeri za pamćenje! Na pozornici će ga uz njegov stalni bend ‘Delta’ pratiti i Big band sastavljen od 17 vrhunskih  glazbenika, pjesme će biti izvedene u posebno pripremljenim aranžmanima, dok će svi koncerti imati i svoju vizualnu estetiku za koju je zadužena Sandra Mihaljević.

Mate će turneju otvoriti 20. veljače u splitskoj Spaladium Areni, gradu u kojem je prije dvadeset godina, 05. lipnja 1988., napunio Stari plac. Od tada, kako i sam priznaje – uspomene nisu izblijedjele, a ističe kako je sretan što na ovo glazbeno “putovanje” kreće upravo iz grada pod Marjanom, kojeg dva dana nakon nastavlja u osječkom Gradskom vrtu, a 29.02. završava  u Zagrebu u dvorani ‘Dražen Petrović’.

Turneju će svojim nastupima uveličati i brojni gosti – u Splitu će se Mati uz klapu Pasika, HKUD ‘Lindžo’  iz Neuma, HKUD ‘Brotnjo’ iz Čitluka, pridružiti i  Matin kolega i veliki prijatelj Marko Perković Thompson. Ništa slabije neće biti ni u Osijeku gdje će večer obogatiti Slavonia band, Šima Jovanovac, Ivan Stapić i Stjepan Jeršek Štef, dok će u Zagrebu publika moći uživati i u nastupima Ivana Zaka i Maje Šuput.

Glazbenik čije pjesme jednako padaju na plodno tlo u svim dijelovima Hrvatske i opće su prihvaćene među svim generacijama, ovih je dana najviše razveselila informacija kako će na zagrebačkom koncertu biti i jedan od njegovih najstarijih fanova – gospođa od 95 godina!

Moja osnovna dužnost kao čovjeka, drugo kao izvođača, je zaokružiti tu jednu cijelu priču i ovim koncertima svim tim ljudima reći hvala lijepo što ste bili sa mnom sve ovo vrijeme, što ste me trpjeli i što ste me slušali’ – zaključuje Mate koji na pitanje medija kakvu to glazbu izvodi odgovara – ‘onu glazbu koju narod voli!’ 

Tekst i foto: Dallas

Facebook Comments