29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO – Veliki ulov: Policija ‘s ulice’ sklonila 4,5 kg ‘trave’ i 1,5 kg ‘speeda’

3 min read
Količina droge amfetamin speed zaplijenjene jučer u Đakovu tri puta je veća od količine droge amfetamin speed zaplijenjene u protekle tri godine zajedno.

Danas, 13. veljače, u prostorijama PU osječko – baranjske, povodom završetka kriminalističkih istraživanja održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali voditelj Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki i načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko – baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ – javlja policija u opširnom priopćenju velike akcije zapljene droge.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici 11. veljače obavili su pretragu doma i drugih prostorija koje u Osijeku koristi 21-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više staklenki s ukupno oko četiri i pol kilograma marihuane, digitalnu vagu, nekoliko metalnih drobilica, mobitel i više od dvadeset osam tisuća kuna.

Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Policijski službenici obavili su i pretragu doma i drugih prostorija koje u Osijeku koristi 26-godišnjak, kojeg dovode u vezu s 21-godišnjakom. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od 30 grama marihuane, digitalnu vagu i metalnu drobilicu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, protiv 21-godišnjaka podnosimo optužni prijedlog nadležnom sudu u Osijeku.

Policijski službenici II. policijske postaje Osijek, u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga PU osječko – baranjske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U prijepodnevnim satima 12. veljače 27-godišnjak je u prostorijama stana u kojem boravi u Osijeku policijskim službenicima dragovoljno predao digitalnu vagu i PVC vrećicu s više od 50 grama droge amfetamin „speed“ namijenjenoj daljnjoj prodaji.

Predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv 27-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijski službenici Policijske postaje Đakovo došli su do saznanja da jedna osoba posjeduje veću količinu droge za daljnju prodaju. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

U poslijepodnevnim satima 12. veljače, temeljem sudskog naloga, policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija koje u Đakovu koristi 32-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećice s ukupno više od jednog i pol kilograma droge amfetamin „speed“, više od 14 grama marihuane, bočicu s cvjetnim vrhovima marihuane i PVC drobilicu s više od 15 sjemenki marihuane.  Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Količina droge amfetamin speed zaplijenjene jučer u Đakovu tri puta je veća od količine droge amfetamin speed zaplijenjene u protekle tri godine zajedno.

Tekst i foto: PU OBŽ

Facebook Comments