29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Neovisni zidar iz okolice Osijeka: Bezbrižno zidam sada već drugu godinu

2 min read
Kao što zidar identitet također nije htio otkrivati, ali je s ponosom pokazao svoj rad i doprinos užoj zajednici...

Hrvatsku posljednjih dana potresaju priče o slobodnim zidarima. Tko su? Što rade? Čime se bave? Kako izgleda okupljanje slobodnih zidara?

Potražili smo u našoj bližoj okolici jednog od njih. Ali, nema ih. Možda su u Njemačkoj ili Irskoj.

Našli smo u okolici Osijeka neovisnog zidara! Ali, lokaciju Vam ne smijemo otkriti. Kao što zidar identitet također nije htio otkrivati, ali je s ponosom pokazao svoj rad i doprinos užoj zajednici…

– Da, ja sam bezbrižni zidar. Nemam udruženje. Iako znam da nas ima još. Bezbrižno zidam tu po dvorištu već drugu godinu. Nije to nešto, ali se trudim, usavršavam. Daleko sam od majstora, ali red po red cigle i napredujem – počeo je neimenovani zidar.

– Htio sam učiniti nešto za sebe i svoje prijatelje, užu zajednicu. Pomislio sam da je šank najvažniji za početak. A mislim da i ne zahtjeva neku građevinsku dozvolu. Prvi mi se srušio. Ali, iz drugog pokušaja sam uspio – nizao je zidar, zaključujući.

– Gledao sam na Youtube-u kako Amerikanci prave male ‘pećice’ za van, i to mi je sada drugi projekt. Isto iz prve nije htjela vući, nego je jače dimila, ali iz druge, kada sam ju opet sazidao, uz male korekcije, radi kao prava – zaključuje naš zidar.

Na kraju dodaje da od alata koristi samo ‘mistriju i fanglu’, čak ni ‘vaservagu’. Kaže da radije ‘umulja’ stare hlače, pa ne nosi radno odijelo, a okruglo ništa ne zida.

* Članak je satirično-humoristični, izmišljenen s namjerom zabave i stoga ga ne treba shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna.

Facebook Comments