22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Požar u Tvrđi: Gorjele večeras skulpture od slame!

1 min read
- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar skulptura od slame, a koje su bile blizu zgrade u osječkoj tvrđi - vele iz JPVP-e.

U ulici Kamila Firingera u Tvrđi večeras su gorjele skulpture od slame. Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 18:05 sati primilo je dojavu i na intervenciju odmah uputilo 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca.

– Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar skulptura od slame, a koje su bile blizu zgrade u osječkoj tvrđi – vele iz JPVP-e.

– Odmah smo pristupili gašenju požara s mlazom za brzo gašenje, koji smo u kratkom vremenu ugasili i lokalizirali, nakon čega smo vilama razbacivali slamu i dogašivali nastali požar, da se ne bi proširio na samu zgradu te bi tom prilikom bila ugrožena Tvrđa, a mogao je nastati i požar velikih razmjera – nastavljaju vatrogasci u priopćenju, zaključujući…

– Brzom i pravodobnom intervencijom sprjiečena je moguća katastofa. Unutranji prostor zgrade, uz koju je nastao požar, pregledali smo termokamerom te utvrdili da nema opasnosti od daljnjeg širenja požara – zaključuju.

Foto: JPVP Osijek

Facebook Comments