16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nikola Faller o požaru slame u Tvrđi: Šteta je zanemariva, hvala vatrogascima!

1 min read
- Izgorjele su dvije bale slame. To je sve. Prostor je nešto bio zadimljen, ali i to je sada sve u najboljem redu. Vatrogascima zahvaljujem na reakciji - kazao je Nikola Faller.
Pozar-slame-02.03.2020-4

Uzrok sinoćnjeg požara slame u Tvrđi do pisanja ovog članka još nije bio poznat, no sumiranje štete bilo je lako, veli Nikola Faller – zanemariva je.

Naime, sinoć je u ulici Kamila Firingera u Tvrđi došlo do požara slame. Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 18:05 sati primilo je dojavu i na intervenciju odmah uputilo 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca – javili su iz JPVP-a Osijek, dodajući da su dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar skulptura od slame, a koje su bile blizu zgrade u osječkoj Tvrđi. Vatrogasci su, potom, dodju u priopćenju pristupili gašenju požara s mlazom za brzo gašenje, kojim su ga u kratkom vremenu ugasili i lokalizirali, nakon čega su vilama razbacivali slamu i dogašavali nastali požar. Na koncu su još termokamerom pregledali prostor i utvrdili da nema opasnosti od daljnjeg širenja.

– Izgorjele su dvije bale slame. To je sve. Prostor je nešto bio zadimljen, ali i to je sada sve u najboljem redu. Vatrogascima zahvaljujem na reakciji – kazao je Nikola Faller sljedećeg jutra telefonski za OsijekExpress.com, inače predsjednik Udruge SlamaArt, a koja koristi prostor u Tvrđi u umjetničkom i stvaralačkom radu.

Foto: JPVP Osijek

Facebook Comments