22. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek: Protiv 25-godišnjeg policajca je USKOK-u podnesena kaznena prijava

2 min read
Načelnik policijske uprave osječko-baranjske je sukladno Zakonu o policiji donio rješenje o udaljenju policijskog službenika iz službe - zaključuje MUP.
policija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta, Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave osječko-baranjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. stavak 1. Kaznenog zakona – javlja MUP.

Naime, osumnjičeni policijski službenik je tijekom 2019. godine vodio kriminalističko istraživanje protiv hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U sklopu istraživanja, a na temelju naloga Županijskog suda, provedena je pretraga doma i drugih prostorija u kojoj je osumnjičeni policajac, uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, od hrvatskog državljanina privremeno oduzeo i novčani iznos od 1.160,00 kuna. Isti je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi privremeno oduzeti novac zadržao za sebe, a cjelokupni kazneni predmet sa svim pismenima i dokumentacijom o provedenim dokaznim radnjama te dio privremeno oduzetih predmeta od osumnjičenika odnio iz službenih prostorija policijske postaje i time onemogućio podnošenje kaznene prijave protiv osumnjičenika i njegovo daljnje procesuiranje za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Protiv 25-godišnjeg policajca je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava te je doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske je sukladno Zakonu o policiji donio rješenje o udaljenju policijskog službenika iz službe – zaključuje MUP.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments